Connect with us

Hirdetés

technokrata

Profi fényképezőt varázsol mobilunkból a Sony

Kütyük

Profi fényképezőt varázsol mobilunkból a Sony

Telefonokra helyezhető objektíveket mutatott be a japán vállalat.

Napjainkban soha nem látott mértéket öltött a mobiltelefonokkal való fotózás. A mai okostelefonok ugyanis a korábbi modelleknél összehasonlíthatatlanul jobb képeket készítenek, így a felhasználók hajlamosak elhinni, hogy ezen eszközök képesek kiváltani egy fényképezőgépet.

A Sony most úgy döntött, hogy érdemes egy különleges megoldással megjelenni a piacon, így a felhasználók megtarthatják eddigi szokásukat, és a képek is jobbak lesznek. A Sony Cyber-shot QX10 és QX100 névre hallgató újdonságok ugyanis egy, a telefonokra felpattintható “kijelző nélküli kamerát” foglalnak magukban, azaz egy külön egységet képeznek, a megjelenítésre kell csak a telefon.

19_QX100_Zoom

A QX10-el 18 megapixeles fotókat készíthetünk, optikai zoomból pedig 10*-es áll a rendelkezésünkre. A fejlettebb, QX100 névre hallgató modell már érdekesebb, a Carl Zeiss lencsékkel rendelkező tartozékkal ugyanis 20,7 megapixeles fotókat készíthetünk. Az 1″-es Exmor RS szenzorral érkező modell 3,6*-os optikai zoom-al rendelkezik. Mind a két tartozékkal 1,440 x 1080 pixel felbontású, 30 fps sebességű videót rögzíthetünk, a beépített akkumulátor pedig 230 kép készítésére elég.

sony3

Nem valószínű, hogy mindenki vásárol majd a két újdonságból, hiszen a kisebbik kivitelért 250 dollárt, a drágábbért pedig 500 dollárt kell fizetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés