Connect with us
Hirdetés

technokrata

Átvették a vezetést az okostelefonok

Kütyük

Átvették a vezetést az okostelefonok

Az elmúlt negyedév során több okostelefont értékesítettek mint sima készüléket.

A Gartner piackutató cég által közzétett legújabb elemzés szerint az elmúlt negyedév során több okostelefon talált gazdára, mint “buta”. A második negyedév során 225 millió okostelefon talált gazdára, ez 46,5%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest.Ez legfőképp a normál modellek 21%-os csökkenésének tudható be. Az okostelefon piacot egyértelműen a Google uralja, a Gartner  információi szerint az androidos modelleké az okostelefon piac 79%-a. Ez 177 millió készüléket jelent, ami 88 millió darabos ugrá az előző évhez képest. Ezután az Apple következik, az amerikai vállalat 32 millió telefont értékesített ami 14,2%-os részesedést jelent.

Smartphones

Harmadik helyre a Microsoft futott be, a Windows Phone készülékek nagy hajrában megelőzték a BlackBerry modelljeit, hiszen 7,6 millió készülékkel szemben csak 6,1 milliót mutathat fel a kanadai vállalat.

Érdekesség, hogy amíg a Google, az Apple vagy a Microsoft viszonylagos sikerrel ülteti át a felhasználókat okostelefonokra, addig a Nokia profitja nagy részét még mindig a hagyományos készülékek adják. Ennek ellenére nem kell feladniuk a reményt, a Lumia termékcsalád  eladásai a második negyedév során 113%-ot emelkedtek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu