Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új csúcsmodellt avatott a Nokia

Kütyük

Új csúcsmodellt avatott a Nokia

A finn gyártó bemutatta legújabb okostelefonját, a Nokia Lumia 1020-at.

Tegnap este, itthoni idő szerint 17 órakor nagyszabású rendezvény keretében bemutatkozott a Nokia Lumia-sorozatának legújabb csúcsmodellje, a Lumia 1020. Már az előzetesen kiküldött meghívókból is kiderült, mi lesz a készülék legnagyobb durranása. Ez nem más, mint a 41 megapixeles PureView kamera, amely most először mutatkozik be Windows Phone platformon. Az új telefonnál egyértelműen a fotós képességek kerültek előtérbe, a bemutató során is szinte kizárólag ezzel foglalkoztak. Extra méretű, 1/1,5″-es BSI szenzor, hat tagból álló Carl Zeiss lencserendszer, optikai képstabilizátor, xenon vaku, ezek mind belefértek a Lumia 1020-ba.

nokia lumia 1020

A finnek alaposan rápörögtek a fotózásra, ez mind hardveres, mind szoftveres oldalról meglátszik. Sőt, még egy speciális tokot is készítettek, amivel a Lumia 1020 külsőleg is átalakul egy digitális fényképezővé. Ekkor kapunk rendes markolatot, és még állványmenetet is tettek rá, úgyhogy minden készen áll a mesterművek elkészítésére. Teljesen új kameraszoftver alkottak, és persze új funkciókkal is találkozhatunk a hagyományos WP8 telefonokhoz képest.

nokia lumia 1020

Fényképezéskor például a normál 40 megapixeles mellett egy 5 megapixeles változat is mentésre kerül a fotókból. Utóbbit a nagyobbik felbontásúból készítik a Super Sampling nevű megoldással. Akárcsak a korábbi 808 PureView esetén, itt is lehetőség van a képek veszteségmentes nagyítására, miközben a klasszikus optikai zoom mechanika kimaradhatott, ezzel biztosítva a kompakt méretet. Videózáskor 1080p felvételnél 4x, 720p esetén pedig 6x nagyítás áll rendelkezésre, a kiváló hangminőségről nagy dinamikájú sztereó mikrofonok gondoskodnak.

nokia lumia 1020

A különleges és egyedi kamera mellett persze ne feledkezzünk meg a Lumia 1020 további hardveres képességeiről sem. A készülék lelke egy kétmagos, 1,5 GHz-es Qualcomm S4 processzor (ugyanez dolgozik a Lumia 925-ben is), amelyet 2 GB RAM és 32 GB belső memória egészít ki. Utóbbi nem bővíthető, viszont rögtön kapunk 7 GB SkyDrive online tárhelyet is hozzá. A fotók és videók egy 4,5 hüvelykes, ClearBlack AMOLED HD kijelzőn tekinthetők meg, amit Gorilla Glass 3 üveg véd. Adatátvitelhez van Bluetooth 3.0, NFC, LTE 4G, HSPA+, WiFi a/b/g/n és GLONASS támogatású GPS is. Mindezeket egy 2000 mAh-s akkumulátor üzemelteti, amely a Nokia szerint akár 13 óra beszélgetésre, 7 óra videólejátszásra és 63 óra zenehallgatásra elegendő. A Lumia 1020 fekete, fehér és sárga színekben kerül piacra, elsőként az amerikai AT&T szolgáltatónál. Európába az utolsó negyedévben futhat be, kártyafüggetlen árát 700 euróra becsülik, tehát nem lesz olcsó darab.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés