Connect with us

technokrata

Újabb nevek a Sony háza tájáról

Kütyük

Újabb nevek a Sony háza tájáról

Kettő, még az idei nyár folyamán bemutatkozó csúcsmodell kódneve került napvilágra.

A 2011-es évtől új taktikát vezetett be a Sony. A japán gyártó azóta ugyanis két csúcsmodellt készít egy évre. Egyet az első félévre, ezt jellemzően a januári CES-en mutatják be, és egyet a karácsonyi szezonra. Ez  utóbbit általában az augusztusi IFA kiállítás keretein belül leplezik le. Mivel már megállíthatatlanul közeledik a nyár utolsó hónapja törvényszerűen újabb információ-morzsák kerültek napvilágra.

xperia_logo_111134065320

Az első pletykált modell a “One Sony” szellemiségében készített Honami lesz. Ez a készülék lesz az abszolút csúcskészülék, a Sony valaha volt, legfejlettebb okostelefonja. Az 5″-es Triluminos  technológiával készített FullHD-s kijelző mellé négymagos, 2,3 GHz-es processzor mellé 2 GB RAM került. Már ez is becsületére válna a legtöbb készüléknek, de a Sony itt nem állt meg, és minden zene vagy fotózás rajongót magához akar csábítani. A telefonba ugyanis egy 20 megapixeles Carl Zeiss optikás kamera tartozik, mely mellé Xenon vaku és dupla LED is került. A zenét a Walkman audio chip segítségével még kristálytisztábban élvezhetjük. A csepp és porálló készülékbe 2700-3000 mAh közötti kapacitással rendelkező akkumulátor kerülhet.

Sony-logo

Akinek esetleg kevés lenne a már amúgy is hatalmasnak számító 5″, az a Togari kódnéven fejlesztett készülékben találhatja meg álmai mobilját. A készülék ugyanis 6,44″-es, FullHD felbontású megjelenítővel kerülhet a boltok polcaira. A pletykák szerint meglehetősen vékony telefonban az Xperia Z nagyobbik testvérét köszönthetjük, valószínű, hogy az üvegből készült burkolat alatt ugyan az a hardver lakozik majd, mint kisebbik testvérében.

Ha az európai modellek még egy ideig nem is, de az ázsiai megfelelőjük már június folyamán piacra kerülhet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin