Connect with us

technokrata

Mobilinternet: Egyre többen választják a Telenort!

Kütyük

Mobilinternet: Egyre többen választják a Telenort!

A telenor közzé tette első negyedévre vonatkozó jelentését, melyből kiderül, hogy a mobilinternet húzza fel a vállalat eredményeit.

Töretlen mobilinternetes növekedés és stabil pénzügyi teljesítmény jellemzi a Telenor Magyarország 2013. első negyedévi eredményeit. A vállalat mobil internetes ügyfélköre közel 50 százalékkal bővült az előző évhasonló időszaka óta, mobilinternet-piaci részesedése pedig 30,18 százalékra emelkedett. Továbbra is a Telenor ügyfelei bonyolítják a legnagyobb adatforgalmat – havonta 1,33 GB-ot.

mobile-internet-trends-1

Telenor örömmel tapasztalja, hogy mind magán-, mind pedig üzleti célra egyre többen választják és többet is használják kiváló minőségű Hipernet hálózatát. A mobilinternet további terjedésének felgyorsításához több frekvenciára lenne szükségünk, valamint bizonyosságra jelenlegi frekvenciablokkjainkkal kapcsolatban. Készek vagyunk jelentős összegeket fektetni frekvenciahasználati jogosultságaink meghosszabbításába és hálózatfejlesztésbe, így nagyra értékelnénk, ha a hatóságok mielőbb konkrét döntést hoznának a frekvenciák ügyében”  mondta az eredmények kapcsán a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Christopher Laska.

iphone_telenor

Az első negyedévi eredményekről részletesen:

Ø  A 2013 első negyedévi árbevétel 0,6 milliárd forinttal elmaradt az előző év első negyedévi összegtől a hívásvégződtetési díjak 2013 januári csökkentése miatt. Az előfizetésekből származó és a forgalmi árbevétel enyhén nőtt, ami részben ellensúlyozta az alacsonyabb hívásvégződtetési díjat.

Ø  Az EBITDA egyszeri tételek nélküli nominális értéke a folyamatos hatékonyságjavulásnak köszönhetően emelkedett.

Ø  Az EBIT 1 milliárd forinttal javult az előző évhez képest, aminek oka az EBITDA növekedése és a hálózatmodernizációs programban végrehajtott eszközcserék nyomán csökkenő amortizációs költség.

telenor_0508

Ø  A tőkeberuházások (CAPEX) összege 0,4 milliárd forinttal alacsonyabb volt a 2013 első negyedévében, mint 2012 hasonló időszakában. A Kúria döntése alapján megsemmisítették a 900 MHz-es frekvenciaárverés eredményét, így a korábban elnyert 1,8 MHz-es frekvenciasávra vonatkozó jogosultságot visszavonják. Mivel ezt a frekvenciát az első negyedév során még használta a társaság, az eszközök között szerepel nettó 7,0 milliárd forint könyv szerinti záró eszközértéken.

Ø  Az előfizetések száma 60 ezerrel, 3 millió 460 ezerre csökkent a negyedév során. A mobil internetes előfizetések száma elérte a 755 647-et, ami közel 50 százalékkal magasabb a 2012 első negyedévi értéknél (522 798) és a 2012 negyedik negyedévi számhoz (723 036) képest is komoly növekedést jelent. A Telenorhasznált kártyák száma alapján számított  2013 első negyedév végi záró piaci részesedése 31,43% volt. Az MBI piaci részesedése 30,18 százalékra nőtt 2013 márciusában a 2012 decemberi 30,13 százalékos szintről.

mobile-internet-asia-couple-460x306

Ø  Az egy előfizetésre jutó, forintban számított átlagos havi árbevétel összege („blended ARPU” index) némileg csökkent 2012 első negyedévével összehasonlítva az összekapcsolási díjak hatósági szabályozása miatt.

telenorSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin