Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is bemutatták a HTC One-t

Kütyük

Itthon is bemutatták a HTC One-t

Egy belvárosi hotel üvegtetős termében vehettem végre kezembe a HTC csúcskészülékét, melynél jobbat Androidban már rég láttam.

Igazi csúcsragadozót mutatott be a HTC a One személyében, mely bár csak április elején fog megjelenni, a sajtó képviselői kedden délután már kézbe vehették.

SAM_0652

A készülék első fogásra hűvös, ami nem csoda, hiszen az egész háza konkrétan egy alumíniumtömbből készült, ami nem újdonság, hiszen a Nokia is készített már ilyen készüléket. A készülék nagy, de egyáltalán nem zavaróan. A készülék kijelzője 4.7 hüvelykes és elképesztően gyönyörű.

A full HD felbontás és a szinhű megjelenítés csak a hab a tortán, ugyanis a 469 ppi (pixelsűrűség) jelenleg a legdurvább, ennél jobb, és itt kiemelték, MA nincs a piacon. Az egyik újságírónál véletlenül volt egy Xperia Z, ami a Sony jelenlegi csúcsmodellje, de kijelzője elhalványult a One mellett.

SAM_0702

Amellett, hogy kiváló a hardvere a készüléknek, én azt vettem észre, hogy a szoftverekre is kiválóan ráfeküdt a gyártó. A fényképezés egyszerűen kiváló a 13 megapixeles kamerával, fotózhatunk, amit a végén a gép automatikusan összefűz nekünk a kiválasztott képekből, akár effektelve, de gyári zenével feltölthetünk a Zoe-ba.

SAM_0715

Kicsit Windows Phone is

A készüléken megtalálható volt a BlinkFeed, mely hasonló csempékkel bírt, mint a Windows Phone. Itt láthatjuk a friss híreket, történéseket,közösségi életünket is kiélhetjük rajta keresztül. Remélhetőleg a megjelenéskor már lesz rajta magyar tartalom is.

SAM_0582

Két hangszórója van a készüléknek, mint a Sony Ericsson W600-nak, ettől a hangzás erőteljes és nagyon sztereó. Mindemellett feszültség alatt van a jack kimenete is, vagyis hangosabban szól és külső hangszórókat is meg tud szólaltatni önerőből.

Tény, hogy a Beats Audio fejhallgató konkrétan lerepült a fejemről maximum hangerőnél, olyat rezonált.

SAM_0591

Ami nem tetszett, az a fekete és nagyon levegős menü. Mivel ez még nem a végleges OS rajta, reményeim szerint változtatni fognak rajta.

SAM_0654

A készülék tetején található bekapcsoló gomb nem csak arra szolgál, hogy ki- és bekapcsolju a One-t, hanem egyben infraport is. Ezen keresztül tudjuk majd irányítani minden olyan eszközünket, legyen az tévé, DVD vagy HiFi, amihez távirányító is jár.

SAM_0720

Arra a kérdésre, hogy mennyibe is fog kerülni a telefon, egyelőre egy 190 ezres árat határoztak meg, persze szolgáltatótól függetlenül. Várhatóan március végén, április elején jelenik meg. Magánvélemény, de kiváló darab lett ez a  készülék.

SAM_0644



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés