Connect with us

technokrata

Kis trükkel megnövelték az LTE letöltési sebességét

Kütyük

Kis trükkel megnövelték az LTE letöltési sebességét

A Qualcomm új chipsetje olyan LTE chippel rendelkezik, mely másfélszer gyorsabb letöltést eredményez ugyanazon a hálózaton.

Az MWC-n a Qualcomm bemutatta legújabb Gobi chipset-jeit, az MDM9225-öt és az MDM9625-öt, melyek egyben a világ első olyan egységei, melyek támogatják az LTE 4-es kategóriát. Ez a kategória azt jelenti, hogy a chipset-ek támogatják a 150 Mbps adatátviteli sebességet. Ezekben a chipsetekben már a harmadik generációs 4G LTE chipek kerültek bele gyárilag, és ha minden jól megy, akkor hamarosan lesznek olyan okostelefonok, melyekben már ilyen egység teljesít szolgálatot. Az első készülékek megjelenése az ősz folyamán várhatóak majd.

A projekt annyira komoly, hogy a Qualcomm maga mellé állította a Sierra Wireless-t és az Ericssont is. Az eljárás lényege, hogy a jelenlegi hálózatot összekombinálják rádiócsatornákkal, mindezt anélkül, hogy kereszteznék azok egymást (vagyis összeütközésbe kerülnének egymással), eközben az adatforgalom nem nőne meg, viszont a késleltetési idő megrövidülne.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu