Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kis trükkel megnövelték az LTE letöltési sebességét

Kütyük

Kis trükkel megnövelték az LTE letöltési sebességét

A Qualcomm új chipsetje olyan LTE chippel rendelkezik, mely másfélszer gyorsabb letöltést eredményez ugyanazon a hálózaton.

Az MWC-n a Qualcomm bemutatta legújabb Gobi chipset-jeit, az MDM9225-öt és az MDM9625-öt, melyek egyben a világ első olyan egységei, melyek támogatják az LTE 4-es kategóriát. Ez a kategória azt jelenti, hogy a chipset-ek támogatják a 150 Mbps adatátviteli sebességet. Ezekben a chipsetekben már a harmadik generációs 4G LTE chipek kerültek bele gyárilag, és ha minden jól megy, akkor hamarosan lesznek olyan okostelefonok, melyekben már ilyen egység teljesít szolgálatot. Az első készülékek megjelenése az ősz folyamán várhatóak majd.

A projekt annyira komoly, hogy a Qualcomm maga mellé állította a Sierra Wireless-t és az Ericssont is. Az eljárás lényege, hogy a jelenlegi hálózatot összekombinálják rádiócsatornákkal, mindezt anélkül, hogy kereszteznék azok egymást (vagyis összeütközésbe kerülnének egymással), eközben az adatforgalom nem nőne meg, viszont a késleltetési idő megrövidülne.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés