Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a HTC One

Kütyük

Bemutatkozott a HTC One

A tajvani gyártó bemutatta legújabb csúcskészülékét.

Bár rövidesen elkezdődik a mobil iparág Mekkájának tartott MWC, a tajvani HTC mégis egy saját rendezvény keretében mutatta be legújabb zászlóshajóját a HTC One-t. A 9,3 mm vastag készülék nemcsak elegáns de sokat is tud. Fém házába belekerült minden, ami ma a gyártó palettáján megtalálható. A hatalmas, 4,7″-es FullHD felbontású megjelenítő 469 ppi részletességű, ez utóbbival jelenleg világelső a HTC. Processzora egy négymagos 1,7 GHz-en üzemelő Qualcomm Snapdragon 600, mely mellé beépítésre került 2 GB RAM is.

Természetesen a jó hardver semmit sem ér tartalom nélkül, így a mérnökök továbbfejlesztették az oly népszerű Sense felületet, mely ezúttal a New Sense nevet kapta. Megtalálható benne a BlinkFeed, mely egy gyűjtőcsatorna az általunk érdekesnek talált eseményeknek, híreknek. A HTC ez utóbbit olyannyira komolyan vette, hogy már több mint 1400 partner híreit tekinthetjük meg.Megjelenéskor Android 4.1.2-vel érkezik a One, ám még a tavasz folyamán elérhető lesz rá a 4.2.2-es frissítés.

gsmarena_001-11

Míg korábban a megapixel őrülettől volt zajos a gyártók bemutatója, addig most egy 180 fokos fordulattal a szenzorok fejlesztésébe ölték a legtöbb energiát. Így a HTC One egy 4 megapixeles szenzorral kerül a piacra, melynek különlegessége, hogy az eddigiekhez képest 300%-al több fény jut az érzékelőkhöz így jobb éjszakai illetve HDR fotókat készíthetünk. A fotók mellett lehetőségünk van videofelvételre is, ezt 1080p felbontásban tehetjük meg.

Az elkészült film minősége miatt nem kell aggódnunk, hiszen a HTC One giroszkóp alapú optikai képstabilizátorral is rendelkezik ezáltal remegésmentes felvételeket készítésére nyílik lehetőség. Műveinket a beépített 32/64 GB memóriába menthetjük, ez sajnos a későbbiekben nem bővíthető. Említést érdemel még a Sense TV is, mely a beépített infraport segítségével távirányítóvá alakítja készülékünket.

gsmarena_002-1

Adatátvitel terén sem kell szégyenkeznie az újdonságnak, a beépített NFC illetve LTE mellé 4.0-ás Bluetooth illetve N-es Wifi került. Akkumulátorának kapacitása 2300 mAh, ám az üzemidőről eddig nem szivárgott ki információ, ezt feltehetőleg az MWC-re tartogatják.

A fehér és fekete színekben piacra kerülő One érkezésére egészen márciusig kell várni, ám  a várható árról és a pontos dátumról egyelőre nem érkezett információ.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés