Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a Jelly Bean Galaxy S III-ra?

Kütyük

Jön a Jelly Bean Galaxy S III-ra?

Az alábbi videóban láthatunk egy bemutatást, hogy hogyan fut a Google Android legújabb variánsa a természet ihlette Samsung csúcskészüléken.

A legújabb mobil OS-ek, jelen esetben a Jelly Bean szinte mindig hamarabb érkezik meg az arra érdemesnek talált okostelefonokra a nem hivatalos helyekről, mint a gyártóktól. Van, hogy „csakazértismegcsináljuk” a jó pár éves HTC HD 2-re és „futbammeg”, miközben a gyártó nagyívben tesz rá, mert nem éri meg neki ilyenekkel foglalkozni. Azt nem mondhatnánk, hogy a Samsung nem szeretné, ha a Galaxy S III-on, mely jelenleg a csúcsok csúcsa a dél-koreai manufaktúránál még vagy két hétig, ne futna majd az Android 4.1 Jelly Bean. A készüléken jelenleg Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut, melynek jelentősége abban is áll, hogy a legtöbb gyártó még erre a mobil OS-re se készítette el a frissítéseket az alig egy-két éves készülékeire, pedig azok hardvere a legtöbb esetben még akár indokolhatná is. Persze az ilyen mellékszálról frissített Android a legtöbb esetben kénytelen lejjebb adni az eredeti, gyári szoftverhez képest, például nem megy a fényképezőgép, vagy a gyártó saját kezelőfelülete (UI), a WiFi vagy a mobilinternet.

A Galaxy S III-nál a TouchWiz, mely a Samsung saját kezelőfelülete, azért már probléma lenne, ha nem működne a balkézről szedett frissítés után, melyet egy lelkes amatőr programozó vagy fejlesztő készít el. Ezzel nem kívánom lebecsülni például az XDA Developers tagjait, zseniális és gyors munkát végeznek, de a Galaxy S III esetében már nem kell sokat várni a hivatalos Jelly Bean-re se, ugyanis a lenti videón egy olyan Android 4.1-et látunk futni a Galaxy S III-on, amely már jóval több, mint egy beta. Ez nem jelenti azt, hogy a Samsung napokon belül kitolja a frissítést, a gyártó nem arról híres, hogy elkapkodná a szoftver update kiadását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés