Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Nokia legolcsóbb telefonja a harmadik világnak

Kütyük

Itt a Nokia legolcsóbb telefonja a harmadik világnak

Minden idők legolcsóbb telefonját igyekszik az év második felében a piacra dobni a finn gyártó. Mindössze 16 euróért visszatérhetünk a múltba.

Hát ez a nap is eljött. Új telefon 5000 forint alatt. Nem vicc, a Nokia Nigériában bemutatta legújabb és legolcsóbb telefonját, a Nokia 103-at, mely mindössze 16 euróba kerül kártyafüggetlenül. Minden rosszmájúságom ellenére itthon biztos dupláznák az árát és még úgy is olcsó lenne. A telefon nem titkoltan a nagyon szegényeknek készült, akik nem engedhetik meg maguknak a drága készülékeket, így viszont visszahuppanhatnak 1999-be és vígan telefonálhatnak a filléres telefonnal.

A készüléken S30-as „operációs rendszer” fut, ami tulajdonképpen telefonálásra és SMS-ezésre jogosít fel. Mivel se kamera, se mobilnet, se semmi nincs benne, így szőröstül-bőröstül 76.5 grammot nyom. Akkumulátora beépített és 800 mAh-ás, ami valljuk be, egy ilyen kvalitású készüléknél egy feltöltéssel minimum a világ végéig kibírja, bár a gyártó elmondása szerint készenlétben (vagyis nem hív senki se, mi se telefonálunk) majdnem egy hónapig megy (27 nap), ha folyamatosan beszélünk rajta, akkor pedig 11 órán át marad üzemben. Hogy ne unatkozzunk a szavannákon, van benne FM rádió és fülhallgató kimenet, emellett sátrazáskor is jól jöhet, ugyanis van benne zseblámpa funkció.

MP3 lejátszást ne várjon senki se tőle, a polifonikus csengőhang a legtöbb, mi adható (vagyis MIDI), abból is összesen 32 van. A hívásokat viszont rögzíthetjük AMR-be, billentyűzete pedig állja a port, így a sivatag közepén is tudunk játszani az előretelepített klasszikus játékokkal (ha már nincs térerő). Megjelenése az év második felében várható (hogy mire várnak, azt nem tudni), múltban élőknek és idősebb korosztálynak ajánlott a leginkább és azoknak, akik a mobilt tényleg csak telefonálásra használják. Már ha Nigérián kívül máshol is megjelenik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés