Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbbek az okostelefonok

Kütyük

Egyre népszerűbbek az okostelefonok

Az okostelefonok és a mobilon való rendszeres internetezés egyre többek számára válik a mindennapok elengedhetetlen részévé.

Ezt támasztja alá a Telenor és a Free Association Kft. közös kutatása is, mely szerint az okostelefon tulajdonosok tábora 2011. februárja és novembere között mintegy 7%-kal bővült. A növekedés a fiatalabb generáció körében kiugró: a 20-29 évesek 40%-a, a 15-19 éveseknek pedig mintegy 66%-a használ ilyen készüléket. Ez utóbbi korcsoportban három hónap alatt ez az arány ugrásszerűen, 20%-kal emelkedett. A Telenor felmérése arra is rámutat, hogy az okostelefon tulajdonosok egyre többen fedezik fel a készülékükben rejlő lehetőségeket. Tavaly február és november között 23%-kal nőtt azok száma, akik naponta többször neteznek a mobiljukon. Decemberben pedig már minden második értékesített készülék okostelefon volt a Telenornál.

A kutatásból az is kiderül, hogy a mobiltelefonok legnépszerűbb funkciói – kamera, bluetooth, zenehallgatás – mellett a Facebook használatát ma már szinte nélkülözhetetlennek tartják a felhasználók. A készülékükön netezők több mint 80%-a telefonján is rendszeresen böngészi a legnagyobb közösségi oldalt.

„Az elmúlt időszak egyik érdekes fejleménye, hogy a Telenor mobilinternet előfizetői a legaktívabbak hazánkban, ők forgalmazzák a legtöbb adatot. Tavaly több mint 70%-kal nőtt adatforgalmunk. Legújabb, az eddigieknél is kedvezőbb ajánlatunk célja, hogy újabb ügyfeleket ösztönözzünk a mobilinternet kipróbálására, és így a lehető legtöbben megtapasztalhassák a már országszerte elérhető Hipernet hálózatunk adta kiváló felhasználói élményt” – mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés