Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átalakulóban a mobil fényképezés: új CMOS a Sony-tól

Kütyük

Átalakulóban a mobil fényképezés: új CMOS a Sony-tól

Az új fényérzékelő segítségével akár HDR (High Dynamic Range) videókat is készíthetünk.

Az új háttérvilágításnak köszönhetően az eddig megszokottakhoz képest sokkal jobb minőségű képeket készíthetünk az RGBW érzékelővel , akár rossz fényviszonyok között is. A Sony új eljárása  azon alapul, hogy az eddigi piros, zöld és kék (RGB) színek mellett immár a fehér színt is bevonták az új érzékelő rendszerébe, emellett  átalakították az elektronikát is,így növelve a fényképek minőségét, viszont csökkentve az érzékelő méretét. A beépített HDR lehetőségnek köszönhetően búcsút inthetünk a túlexponált képeknek, mivel a fehéret, azaz a fényt érzékelő szenzor kompenzálja a sötétebb részeket, így hozván egyensúlyba  a gyengébb fénnyel világított részeket a megfelelően bevilágított részletekkel.

A korábban megszokottól eltérően a CMOS szenzor elektronikáját lesüllyesztették a szenzor alá, ezzel spóroltak némi helyet. Ezáltal kiterjesztették az elektronika méretét és növelték a képfeldolgozás minőségét.

Az új rendszer első szállítmányát márciusban fogják először eljuttatni a megrendelőknek, viszont egyelőre csak a megszokott RGB technológiával és 8 megapixellel. A teljesértékű RGBW és HDR-képes szenzorokat a nyár első felében fogják elérhetővé tenni a gyártóknak 8 és 16 megapixeles változatban. A szenzorokat első kőrben az okostelefonokba szánják, amiben persze a Sony-nak eléggé nagy piaci részesedése van  (például az iPhone 4S-be is a Sony által gyártott CMOS szenzorok kerülnek).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés