Connect with us

Hirdetés

technokrata

2011 győztese az Android és az Apple

Kütyük

2011 győztese az Android és az Apple

Ők a menők. A RIM, a Microsoft és Symbian viszont egyre cikibb az USA-ban

2011 augusztusa és novembere között egyértelműen több androidos és iOS-es eszközt aktiváltak az előző 3 hónaphoz képest, viszont a Microsoftnál annak ellenére csökkent az aktiválási kedv, hogy kijött a Windows Phone 7.5, ami már nem olyan rossz, mint a 6-os vagy a sima 7-es. A leginkább a Symbián kezdett bele a mélyrepülésbe, ami most már nem is Symbian, hanem Nokia.

A Google operációs rendszerét 3.1 százalékkal többen használták novemberben, mint augusztusban, így 46.9 százalék volt a hivatalos részesedése az Androidnak az év utolsó előtti hónapjában a teljes mobil OS piacból. Őt követi az iOS, mely bár 1,4%-os emelkedéssel 28.7 %-al csupán a második legnépszerűbb platform, mégis több profitot hozott az Apple számára, mint a Google-nak az Android. Innentől viszont minden mobil OS csak részesedéscsökkenésről beszélhet, a RIM jelenleg az amriaki piacon 16.6%-ot birtokol (-3.1%-os veszteség), a Microsoft 5.2%-ot (fél százalékos csökkenés), a Symbian (Nokia) pedig már nem nagyon tud hova zuhanni, jelenleg az utolsó az említésre érdemes mobilOS-ek között Amerikában a maga szerény 1.5%-ával (0,3% esés). Novemberben az USA-ban 91.4 millió eladott okostelefon volt forgalomban és a nagy vesztes tavaly a BleackBerry-t gyártó RIM lett.

A telefonok eladásában nem nagy meglepetésre a Samsung és az Apple produkált némi javulást, az LG, a Motorola és a RIM csak vesztett az augusztusi-novemberi időszakban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés