Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a sugárzásmérő okostelefon

Kütyük

Itt a sugárzásmérő okostelefon

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT Docomo bemutatott néhány egyedi okostelefon-kiegészítőt, melyek közül az egyikkel például a sugárzást lehet mérni.

Nem elhanyagolható kiegészítő ez abban az országban, ahol a modernkori történelem egyik legnagyobb atomkatasztrófája történt meg idén tavasszal. Akkor a japán lakosság azonnal elkapkodták a sugárzásmérőket a boltok polcairól. Ezek a köpönyegek (kabátok) mérőműszerré tudják varázsolni az okostelefonokat. Rögtön 3 különböző kiegészítőt mutattak be: az egyik méri a testsúlyt (és a testzsírt), a másik az alkohol szintet (szondaként) és a harmadik pedig a sugárzás szintjét. A szolgáltató elmondta, hogy az érzékelőket a kiegészítők tartalmazzák, tehát ezek dolgoznak a háttérben, a telefon kijelzőjén pedig láthatjuk a mért eredményeket.

Természetesen minden adatot el lehet menteni a jövőbeni összehasonlítások végett. Az NTT Docomo a jövő hónapban zajló CEATEC Japan 2011-en fogja a nagyközönséggel megismertetni az új kiegészítőket. Az sajnos előre sejthető, melyik lesz a legnépszerűbb mérőegység a három közül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés