Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lesz flash az iPhone-on?

Kütyük

Lesz flash az iPhone-on?

Az Apple az első iPhone óta ellenáll a flash-nek és a továbbiakban sem hajlandó engedélyezni annak futtatását az okostelefonjain, tabletjein. De…

Az elsőszámú indok eddig az volt, hogy a flash indokulatlanul csökkenti az akkumulátor üzemidejét, de nyílt titok Steve Jobs felnőtt videók szembeni ellenszenve is (ezek zöme flash videó). A Youtube is alapvetően ilyen technológiára épül, de az iPhone-ok saját alkalmazása átkonvertálja a megfelelő formátumába és így engedélyezi a videótartalom lejátszását.

Az Adobe mindig megpróbálta elérni, hogy a flash futtatható legyen a iPad-eken és iPhone-okon, és most talált is egy kiskaput: a cég által készített Flash Media Server 4.5 mostantól újrakódolja a tartalmakat a szerveri oldalon és azok már úgy jelennek meg a készülékeken, mint egy videó, köszönhetően az iOS-szel kompatibilis  HTTP Dynamic – és  Live Streaming-technológiáknak. Persze így tulajdonképpen az Apple nyerte meg a háborút, hiszen nem engedte meg, hogy az Adobe flash playert készíthessen iOS-re, de egy picit nyert az Adobe is, mivel végső soron talált egy működőképes megoldást erre a problémára és a tartalomszolgáltatóknak is tökéletes alternatíva lehet ez a jövőben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés