Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kulcsfontosságú Nokia programok Windows-on

Kütyük

Kulcsfontosságú Nokia programok Windows-on

Végleg megállapodott a Nokia és a Microsoft.

A határidő lejárta előtt aláírt végleges megállapodás megegyezik a február 11-i közös bejelentéssel. Amellett, hogy megegyeztek együttműködésük feltételeiben, mint például a közös hozzájárulás az új ökoszisztéma fejlesztéséhez, a Nokia és a Microsoft jelentős előrelépésről számolt be az első olyan Nokia termékek fejlesztésében, melyek tartalmazzák a Windows Phone-t. Az alkalmazottak közül már több százan bekapcsolódtak a közös tervezésbe, mivel a két vállalat együttműködik egy új Nokia készülék-portfolió fejlesztésében. A Nokia megkezdte továbbá a kulcsalkalmazások és szolgáltatások portolását, hogy azok működjenek Windows Phone-on is, emellett pedig közösen igyekeznek elérni a független alkalmazásfejlesztőket.

A két vállalat kapcsolata az alábbi négy átfogó terület köré rendeződik:
1. A kiegészítő szolgáltatások egyesítése, mint például:
– A Nokia biztosítja a térképszolgáltatást, a navigációt és bizonyos helyspecifikus szolgáltatásokat a Windows Phone ökoszisztémához. A Nokia a fejlesztését a Windows Phone platformra építi az olyan területeken, mint a képalkotás, miközben hozzáadja szakértelmét a hardvertervezés és a nyelvi támogatás területén, valamint segíti a Windows Phone platform fejlesztését. A Microsoft biztosítja a Bing search szolgáltatásokat a Nokia készülékportfoliójához, valamint egyesítik erőiket a hatékonyság, a reklám, a játékok, a közösségi média és számos más szolgáltatási területen is. A navigáció egyesítése a reklámmal és a kereséssel lehetővé teszi a Nokia navigációs eszközeinek jobb pénzügyi kihasználását, valamint a reklámbevételek teljesen új formáit jelenti majd.
– A fejlesztők közös megnyerése és közös alkalmazás kínálat az új helyi és globális alkalmazások létrehozáshoz, beleértve a Windows Phone fejlesztői regisztráció ingyenessé tételét minden Nokia fejlesztő számára.
– Egy új Nokia-márkanevű globális alkalmazás-áruház hasznosítja a Windows Marketplace infrastruktúrát. A fejlesztők megjelentethetik és terjeszthetik alkalmazásaikat egyetlen fejlesztői portálon keresztül többszáz millió fogyasztónak, akik Windows Phone-t, Symbiant és Series 40 készülékeket használnak.
– A Nokia szakértelmének kiaknázása a szolgáltatói számlázásban annak érdekében, hogy a Windows Phone ökoszisztéma résztvevői kihasználhassák a Nokia számlázási megállapodásait 36 piac 112 szolgáltatójával.

2. A Microsoft folyamatos jogdíjban részesül a Nokiától a Windows Phone platformért, az első Windows Phone-t tartalmazó Nokia termékek szállításától kezdve. A jogdíj-kifizetések versenyképesek, és tükrözik a nagy mennyiségeket, melyeket a Nokia várhatóan leszállít, valamint egyéb, a tervezéssel kapcsolatos megfontolások sorát, mely mellett mindkét vállalat elkötelezett. Azzal, hogy a Microsoft biztosítja a Windows Phone platformot a Nokiának, lehetővé teszi a Nokia számára, hogy jelentősen csökkentse a működési költségeket.

3. A Nokia és a Microsoft megállapodásának, valamint a Nokia hozzájárulásainak természetét elismerve, a Nokia több milliárd dollárnyi kifizetésben részesül majd.

4. Szellemi tulajdonjog. A Nokia jelentős kifizetésekhez jut majd a megállapodás értelmében.

Most, hogy aláírták a megállapodást, mindkét vállalat felveszi a kapcsolatot az operátorokkal, fejlesztőkkel és egyéb partnerekkel, hogy segítsék az iparági szereplőknek megérteni, milyen előnyökkel járhat számukra, ha csatlakoznak az új ökoszisztémához. Ezzel párhuzamosan a Windows Phone-alapú Nokia termékek fejlesztése folytatódik, azért hogy biztosítsák a készülékek leszállítását 2012-ben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés