Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy éves a Like gomb

Kütyük

Egy éves a Like gomb

Pont ma ünnepli egy éves születésnapját a Facebook ikonikus funkciója.

Manapság az életünk része, mindenki tudja, miről van szó, amikor egymás után látja a négy betűt: L, I, K, E. Szinte hihetetlen tempóval vált népszerűvé a szolgáltatás: a Facebook alig egy éve vezette be a funkciót, melyet az internetezők – köszönhetően a közösségi hálózat több száz milliós felhasználói táborának – nagyon gyorsan magukévá tettek a Weben. Website-ok tömegei illesztették kódjukba a Like gombot, lehetővé téve, hogy bárki kinyilváníthassa az adott oldal, tartalom iránti tetszését.

Facebook Like-ok.jpg

Népszerűségét mutatja, hogy már az első héten 50 ezer site üzemeltetője döntött úgy, használni fogja a Like-ban rejlő lehetőségeket. Alig egy hónap alatt 100 ezerre nőtt ez a tábor, és a növekedés azóta is töretlen. Átlagosan hetente 10 ezerrel bővül a like-olható oldalak száma (igaz, a „természetes kopásról” nincsen adat). Jelenleg 2,5 millió website létezik a cybertérben, mely bír ezzel a funkcióval: az amerikai legnépszerűbb 100 webhely közül több mint 80 él a lehetőséggel.

Ha igazán nagy a siker, úgyis ellopják az ötletet – ez ebben az esetben így is történt. Nemcsak az Iwiw „Tetszik” funkciójára kell gondolni, még az olyan nagyok, mint a Google, is beálltak a sorba. Az amerikai keresőóriás nemrég indította el +1 szolgáltatását, mely hasonló funkciót hivatott betölteni, mint a Facebook gombja. Nem is meglepő az érdeklődés, főleg annak tükrében, hogy nemrég kiszámították, egy Like átlagosan 486 forint hasznot hoz hosszú távon az Egyesült Államokban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés