Connect with us

Hirdetés

technokrata

Városvédő futások Budapesten és vidéken

Kütyük

Városvédő futások Budapesten és vidéken

A korábbi évekhez hasonlóan idén tavasszal is a népszerű T-Home Vivicittá Városvédő Futással indul a futószezon. 2009. áprilisában nem csak a Margitszigetről rajtol a T-Home Vivicittá Városvédő Futás, hanem Szegeden és Kaposváron is rajthoz állnak majd a futás szerelmesei.

A T-Home, az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója, már tizenharmadik alkalommal áll névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé.

A tavasz legnagyobb budapesti futóeseményén, amelyre 2009. április 19-én kerül sor, mindenki találhat testhezálló távot magának. A már megszokott és népszerű futótávok – a Vivicittá (12 km), a Midicittá (6,5 km), a Minicittá (3,5 km) – és a gyaloglás (2,8 km) közül lehet választani. A programok 9.30-kor kezdődnek, a legkitartóbbak érdeklődésére számot tartó Vivicittára 13 órakor kerül sor.  A szegedi futam április 4-én rajtol a Dóm térről 3,4 km-es távval, a kaposvári verseny pedig április 5-én indul a Kossuth térről, a táv itt 3,2 km lesz.

A T-Home Vivicittá kiváló alkalom a téli alapozás utáni erőfelmérésre, az újrakezdésre, vagy éppen a nagy elhatározások megszületésére.  A Magyarországon immár huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő szabadidős rendezvény népszerűségét jelzi, hogy a tavaly márciusi budapesti versenyen több mint tizenegyezren  futottak, és az őszi vidéki futamokon is városonként több mint  ötezer sportkedvelő indult a 8 évestől a 80 évesig. A városvédő futás történetében eddig minden évben rekordszámú résztvevőt jegyeztek, a szervezők reményei szerint ez a trend az idén is folytatódik.

Az útvonal az előző évekhez hasonlóan a legszebb budapesti helyszínek, épületek mellett halad el, melyet a forgalomkorlátozás legalább erre az időre tehermentesít a környezetszennyezéstől, eleget téve az olasz kezdeményezésből fakadó “Szeresd a várost” (Vivicittá) mozgalom eredeti célkitűzésének. 

Az egészséges életmódra nevelés fontosságát szem előtt tartva a  T-Home Vivicittá futóversenyekre a szervezők az idén is várják általános és középiskolák jelentkezését.  A T-Home  különdíjként 100 ezer forint értékű sportszer utalványt ajánl fel a legnagyobb nevezési létszámban részt vevő iskolák számára Szegeden, Kaposváron és Budapesten egyaránt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés