Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil hirdetési piac: merre tovább?

Kütyük

Mobil hirdetési piac: merre tovább?

A Berg Insight svéd telekommunikációs piacelemző cég öt előrejelzését tette közzé a mobil hirdetési piacra vonatkozóan.

A cég elemzése szerint a mobilszolgáltatók a hirdetés-támogatott üzleti modellek mentén fognak fejlődni. Az árérzékeny, alacsony jövedelemmel rendelkező fiatal felhasználók lehetnek majd azok, akik hirdetésbefogadással ingyenesen lebeszélhető perceket és szöveges üzeneteket kaphatnak. Ez a célcsoport egyébiránt nagyon fontos a legnagyobb hirdetők számára.

Az okostelefonok növelni fogják a hagyományos internet hirdetési bevételeit. A mobil hirdetések eloszlása tekintetében pedig azt jósolja a Berg Insight, hogy nagy része a mobilkészülékeken keresztül internetezőktől fog származni. Az interneten hirdető cégek számára ezért létfontosságú lesz, hogy olyan kreatívokat készítsenek, melyek minél több készüléken és kijelzőn jeleníthetők meg.

A piacelemző szerint a “tétlen” képernyő óriási hirdetési lehetőségeket hordoz magában, hiszen felhasználók döntő többsége szinte mindenhová magával viszi mobilkészülékét és naponta többször is ellenőrzi annak kijelzőjét. A tétlen képernyőbe ágyazott hirdetések kiaknázása robbanásszerű hirdetési növekedéshez vezethet.

A jelenlegi pénzügyi válság lassítja ugyan a bevételek növekedését, ám az innovációt nem. Új, még a hirdetési szereplők számára bizonytalan hirdetési csatornák, mint a mobil média a marketing büdzsék lefaragásával kénytelen számolni.

A cég mérete dönti majd el, ki lesz a piacvezető szolgáltató. A pénzügyi stabilitás minden korábbinál jobban latba kerül majd, ha a piac lassabban fejlődik a korábban vártnál. A már létező digitális és mobil piaci szereplők jelentős előnyük lesz a kockázati tőke befektetők által létrehozott friss vállalatokhoz képest, melyek közül számos financiális problémákkal fog szembesülni – mutatott rá a Berg Insight.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés