Connect with us

Hirdetés

technokrata

Debütált a T-Mobile 4G

Kütyük

Debütált a T-Mobile 4G

A T-Mobile a Barcelonában rendezett Mobil Világkongresszuson bemutatta az LTE technológiára épülő negyedik generációs mobilhálózatot. Ilyen nemzetközi bemutatóra most került sor első alkalommal.

A legutóbbi három hónapban a T-Mobile bonni központjába látogatók már megtapasztalhatták, hogy milyen hatással is lehet az NGMN (Next Generation Mobile Networks) a mindennapi kommunikációra. Most a T-Mobile elviszi ezt az élményt Barcelonába, ahol a látogatók németországi partnerekkel próbálhatják ki a mobil videokapcsolatot és egyéb népszerű alkalmazásokat, mint a többrésztvevős játékok és a közösségi szolgáltatások. Az előfizetők a jövőben így tartják majd a kapcsolatot munkatársaikkal, családjukkal és barátaikkal akár menet közben is, az NGMN – következő generációs mobilhálózatok segítségével.

A bemutató során kiváló minőségű kapcsolatot hoznak létre a barcelonai kiállítói stand és egy LTE technológiával felszerelt kisbusz között Bonnban, Németországban. Miközben a kisbusz halad a kijelölt tesztútvonalán, a látogatók megtapasztalhatják az LTE képességeit a nagyfelbontású videokapcsolat révén, konferenciakapcsolatot teremtve a kisbusz és a stand között. Online játékokat játszhatnak a kisbuszon utazókkal és meggyőződhetnek a villámgyors letöltési sebességről. Egy második képernyőn pedig a mobil IPTV-t mutatják be. Emellett, egy távirányított kamera jóvoltából videón követhető, mi is történik a németországi kisbuszban.

Az NGMN szövetségen belül korábban folytatott sikeres tesztek igazolták, hogy optimális feltételek esetén elérhető akár a 170 Mbit/s letöltési és 50 Mbit/s feltöltési sebesség is. A páratlan felhasználói élmény bemutatása céljából, a T-Mobile tesztelte a kisbuszban élőben bemutatott izgalmas alkalmazásokat. Ennek eredményként tavaly sikerült megvalósítani az adatátvitelt a 65 km/h sebességgel közlekedő kisbusszal kapcsolatot létesítve. A tesztútvonalon az adatátvitel folyamatos volt, megszakadás és minőségromlás nélkül, még a cellák közötti átadás során is – ez pedig az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy a jövő mobilkommunikációs hálózatáról beszélhessünk. A teszt során használt hálózatot a Nortel építette ki, úgynevezett többcellás (multi-cell), végponttól-végpontig tartó (end-to-end) Nortel hálózatként. A járműben LG Electronics terminálokat, azaz végberendezéseket használtak.

“Nagyon elégedettek vagyunk a Next Generation Mobile Networks területen folytatott sikeres kísérleteinkkel. Biztosítandó a T-Mobile folyamatos vezető szerepét a mobilhálózati technológia terén, valamint annak érdekében, hogy megfeleljünk az ügyfeleink részéről egyre növekvő adatátviteli elvárásoknak, elsődleges fontosságú számunkra a jövőre történő felkészülés. Ezek a valós körülmények között folytatott tesztek fontos lépést jelentenek az NGMN-re történő áttérés során” – mondta Emin Gürdenli, a T-Mobile UK vállalatnál az EVP Radio Networks területért felelős szakember, egyben a T-Mobile International technológiai igazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés