Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az okostelefonok fellendítik a mobil játékipart

Kütyük

Az okostelefonok fellendítik a mobil játékipart

Egy év alatt 17 százalékkal nőtt a mobiltelefonra letöltött játékok száma az Egyesült Államokban. A növekedés elsősorban az okostelefonok népszerűvé válásának köszönhető.

Tavaly nyolc és fél millióan töltöttek le játékokat a mobiljukra Amerikában, ami 17 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, derül ki a comScore felméréséből. A növekedés oka elsősorban az okostelefonok elterjedése volt. Az előző évben az összes játékletöltés 34 százalékát végezték okostelefonokkal, miközben egy évvel korábban 10 százalék alatt volt ez az arány. A legnépszerűbb mobilos játékplatform az iPhone és a BlackBerry Curve volt a tavalyi évben. Előtte több éven keresztül az alsó kategóriás kihajtható telefonokon játszottak a legtöbben.

A telefonok fejlődése a játékok színvonalának javulásához vezetett, a jobb játékok pedig széles körben népszerűvé tették a telefonos játék lehetőségét. Míg korábban a tizenévesek elsősorban a kézi konzolokat részesítették előnyben, ha otthonuktól távol játszottal a harmincöt évnél idősebb korosztály pedig szinte egyáltalán nem játszott a telefonján, a mobilos játékipar új termékei ezeket a rétegeket is meghódították 2008-ban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés