Connect with us

Hirdetés

technokrata

Áttetsző és 3D menüs telefonok az LG-től

Kütyük

Áttetsző és 3D menüs telefonok az LG-től

Az LG Electronics Barcelonában a 2009-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) mutatta be a világ első áttetsző mobiltelefonját, a formabontó LG GD900-at.

Az LG merész lépésre szánta el magát, és ismét egy újszerű esztétikai fejlesztés, az áttetszőség mellett tette le voksát. Ez a kristályos, átlátszó telefon bizonyítja, hogy nem csupán élénk színek alkalmazásával lehet elegáns formát alkotni, hanem a készülék letisztult belsejének megmutatásával is. A 2009-es Mobil Világkongresszuson debütáló LG GD900 azon túl, hogy bővíti az LG formatervezési palettáját, minden várakozás szerint új irányzatot teremt majd a divatban. A vállalat többek között ezzel a modelljével kívánja tovább erősíteni szerepét a mobiltelefon piacon.#img1#

A szétcsúsztatható készüléket kinyitva tárul elénk az áttetsző billentyűzet, amely jól harmonizál a keskeny készülék fényes ezüst színével. Az egyedi formatervezés mellett a gyártó a prémium kategória minden fontos funkciójával ellátta a modellt, ezen felül pedig kifejezetten ehhez a mobiltelefonhoz illő, átlátszó Bluetooth fejhallgatót is tervezett.

Az LG GD900 várhatóan 2009 második negyedévében lesz elérhető, de a Mobil Világkongresszus látogatói már az LG Electronics standján is megtekinthetik az idei év egyik szenzációjának számító modellt.

LG Arena: multimédiatelefon 3D-s menüvel

Az LG egy másik telefont, az Arena névre hallgató multimédiás készüléket is bemutatott a 2009-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress). Az LG KM900 a multimédiás funkciók teljes palettájával rendelkező mobiltelefon, amely új S-Class 3D-s kezelőfelülete révén egyedülálló látványt és hangzást nyújt.#img2#

Az LG 2009-es mobiltelefon-kínálatának vezető modellje az új generációs 3D-s felhasználói felületen túl a világon jelenleg egyedüli multimédiatelefonként tartalmazza a Dolby Laboratories, Dolby Mobile technológiáját is. Így biztosít tökéletes térhatású hangélményt a videókhoz, és emeli ki a zene hangzását.

A testre szabható és dinamikus, érintéssel működő 3D-s kezelőfelületnek köszönhetően leegyszerűsödik a keresés a névjegyzékben és a gazdag multimédia tárban, ami jó hír mindazoknak, akik a hagyományos analóg világban könnyebben boldogulnának. Az Arena görgethető elrendezésben jeleníti meg a menüket, mintha egy filmtekercsre lennének rögzítve, a lehetséges választásokat pedig testre szabható ikonok jelzik.

A készülék kezelőfelületét úgy alkották meg, hogy kihasználja az érintőképernyő előnyeit, és így mellőzze a szükségtelen menüket és lépéseket. A felület lelke egy 3 dimenziós kocka, amely négy testre szabható kiindulási képernyőt biztosít, ahonnan valamennyi funkció gyorsan, a kocka – egyetlen ujjmozdulattal történő – átfordításával elérhető. A kockán négyszer annyi parancsikon fér el, mint egyetlen képernyőn, így könnyebb elérni a menüket.

A gyors navigációra ügyeltek az Arena listaszerkezetének tervezésekor is, amelyek megkönnyítik a böngészést a névjegyek és más katalogizált adatok között. A listaelemek érintésre, gumiszalaghoz hasonlóan nyúlnak, és részletesebb információt, további parancsokat vagy könnyű szerkesztést tesznek elérhetővé. Így kiküszöbölhető egy extra lépés, ezzel pedig idő takarítható meg, és egyszerűbben érhetők el más lehetőségek.

A menük közötti gyors, ugyanakkor egyszerű 3D-s váltást az LG S-Class kezelőfelület, valamint a csúcsteljesítményű AMD processzor kombinációja teszi lehetővé.

Az Arena színes grafikájának dinamizmusa leginkább a telefon képgalériájában mutatkozik meg. Függőlegesen tartott állapotban a telefon rendezett sorokban jeleníti meg a fényképeket, de amint az oldalára fordítják a telefont, a fotók lecsúsznak a képernyőről, majd jóval nagyobb méretben újra megjelennek. Ujjunkat felülről lefelé húzva a különböző napokon készített fényképek jeleníthetők meg, míg balról jobbra az egy napon készült fotókat láthatjuk.

A telefon a beépített FM transzmitter révén pedig az Arena vezeték nélküli zenehallgatást tesz lehetővé az autóban vagy az otthoni hifin. A szabványos – 3,5 mm-es – jack hangkimenetnek köszönhetően az Arena bármilyen fülhallgatóval használható. A nagyméretű 3 inches teljes érintőképernyő WVGA felbontást ad, ami négyszer élesebb a QVGA szabványnál. A mobiltelefonokon elérhető legélesebb képet adó LCD képernyőnek köszönhetően az Arena ideális választás, ha útközben szeretnénk DVD-minőségű DivX vagy Xvid filmeket nézni.

A telefon 40 GB tárhelyének – amelyből 8GB belső memória – és egy microSD kártyahelynek köszönhetően több száz hang- és filmfájl kezelésére képes. A nagy teljesítményű akkumulátor akár 30 órányi MP3 lejátszást tesz lehetővé, illetve 300 órányi készenlétre elegendő.

Az 5 megapixeles kamera csúcskategóriájú jellemzőinek az Arena felveszi a versenyt a fényképezőgépekkel is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés