Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átalakul az okostelefonok piaca?

Kütyük

Átalakul az okostelefonok piaca?

A nehéz helyzetben lévő amerikai mobiltelefon gyártó, a Motorola elkezdte leépíteni a cég csúcsmodelljeit készítő részlegét. Időközben kiderült: a Dell és az Acer is saját okostelefont dob piacra.

Amerika egyik legnagyobb mobiltelefon gyártója a Motorola  2008 utolsó negyedévében fele annyi telefont értékesített, mint az előző év hasonló időszakában, és néhány hete 4000 alkalmazottjának az elbocsátását jelentette be. Azóta kiderült, hogy az elbocsátások érintik a cég okostelefon gyártó részlegét is. Mivel a Motorola vezetői korábban azt mondták, hogy ebben az évben az egyik legfontosabb céljuk, hogy növeljék a részesedésüket az okostelefonok piacán, a lépés nehezen érthető.

Elképzelhető, hogy az amerikai cég döntését az is befolyásolta, hogy két számítógépgyártó a Dell és az Acer is saját okostelefon forgalmazását tervezi. A Wall Street Journal szerint a Dell érintőképes telefonjai Android és Windows operációs rendszert használ majd és már egy éve dolgoznak rajta a cég mérnökei. A gazdasági lap információi szerint a vállalat a két hét múlva kezdődő barcelonai Mobil Világkonferencián (MWC) mutatja majd be az első okostelefonját. A Dell egyelőre nem erősítette meg a Wall Street Journal értesüléseit.

 Az Acer a közelmúltban jelentette be, hogy okostelefonok gyártásába kezd, az új modelljeinek képességeiről azonban még semmit sem lehet tudni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés