Connect with us

Hirdetés

technokrata

Angol mobilszolgáltatók a Skype ellen

Kütyük

Angol mobilszolgáltatók a Skype ellen

A legnagyobb angol szolgáltatók nem engedik az ügyfeleiknek, hogy a Skype segítségével beszélgessenek a mobiltelefonjaikon, és rá akarják venni a Nokiát, hogy ne építse be a VoIP hívások támogatását a készülékeibe.

A Skype a barcelonai Mobil Világkongresszuson (WMC) jelentette be, hogy az internetes hívásokat lehetővé tevő szoftvert beépítik a Nokia csúcstelefonjaiba, az Nseries termékcsaládba. Az első Skype hívásokat támogató Nokia, az N 97 várhatóan júniustól lesz kapható Európában, és a tervek szerint egy olyan alkalmazás is lesz majd benne, amely jelzi, ha valamelyik a telefonkönyvünkben szereplő ismerősünket a VoIP szoftver segítségével is el lehet érni.

Elképzelhető azonban, hogy a Nokia az angol mobilszolgáltatók nyomásának engedve, mégsem valósítja meg a terveit. A Mobiletoday nevű szaklap arról számolt be, hogy magas szintű tárgyalások folynak a finn gyártó és a két legnagyobb angol szolgáltató, az O2 és az Orange között, akik az újság szerint fel vannak háborodva a Nokia tervein. A szolgáltatókat az internetes hívások miatti bevételkiesés mellett az is zavarja, hogy a Skype elterjedése csökkentheti befolyásukat az ügyfeleikre.

A vitáról a szolgáltatók idáig hivatalosan nem nyilatkoztak, a Nokia szóvivője pedig csak annyit árult el a Cnet-nek, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy nem mindegyik N97-es modellbe építik majd be az internetes hívások lehetőségét.

Bár a VoIP szoftvert két éve már le lehet tölteni mobiltelefonokra, elterjedését hátráltatta, hogy a két legnagyobb angol mobilszolgáltató megtiltotta a használatát a hálózatán belül. Egy kisebb cég a Three viszont lehetővé tette ügyfeleinek a Skype használatát a hálózatán és éppen ezzel sikerült jelentősen növelnie az előfizetőinek a számát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés