Connect with us

technokrata

A Nokia első díjat nyert környezetvédelmi hozzájárulásért és a legjobb mobilinternet-szolgáltatásért is

Kütyük

A Nokia első díjat nyert környezetvédelmi hozzájárulásért és a legjobb mobilinternet-szolgáltatásért is

A Nokia környezetvédelem melletti elkötelezettsége nyert elismerést idén Barcelonában a Mobil Világkongresszuson, ahol a vállalat megkapta a GSMA első díját a Kimagasló Környezetvédelmi Hozzájárulás kategóriában. Szintén a Nokia vihette haza a Legjobb Mobilinternet-szolgáltatás díját a Nokia Sports Trackerért.

A Legjobb Mobilinternet-szolgáltatás kategóriában a Nokia Sports Tracker kemény ellenfeleket győzött le, hogy elnyerje a díjat. A 2008 júliusában megjelent ingyenes alkalmazás, amit eddig több mint 2,5 millióan töltöttek le, nyomon követi az edzéseket és a fitneszszintet, és az adatokat megosztás segítségével elérhetővé teszi a barátok és edzőtársak számára is.

A Nokia környezeti programját globális kiterjedése és elkötelezettsége miatt az iparág legjobbjává választották. A vállalat még 1997-ben indította el az elhasználódott és nemkívánatos mobilkészülékek újrahasznosítását, és mára az iparág legnagyobb önkéntes rendszerét működteti világszerte, 85 országban.

A GSMA külön kiemelte a Nokia elkötelezettségét, hogy a környezetet a teljes termékválasztékában szem előtt tartja. A Nokia egy sor környezetvédelmi elemet vezetett be készülékeinél, mint például a bedugva hagyott telefontöltő energia-felvételének 90 százalékos csökkentése, az akkumulátor feltöltése után a töltő kihúzására figyelmeztető jelzés bevezetése, minden Nokia készülék akár 80 százalékban újrahasznosíthatóvá tétele, és anyagok, mint például a PVC alkalmazásának megszüntetése.

A GSMA nagyra értékelte a Nokia elkötelezettségét, hogy az iparág együttes környezeti lenyomatának csökkentése érdekében együttműködjön a beszállítókkal, szolgáltatókkal és a többi gyártóval.

Tavaly a Nokia vezette azt az egész iparágra kiterjedő energiatakarékossági rangsor kifejlesztését, ami segít a vásárlóknak kiválasztani a legtakarékosabb töltőket, és arra ösztönzi az egész ágazatot, hogy tovább növeljék az energiahatékonyságot.

A Nokia Siemens Networks vállalatot azért emelték ki, mert hozzájárult az energiatakarékos alapállomások előállításához, melyek a helyszíni energiafogyasztást akár 70 százalékkal csökkentik, lehetővé téve, hogy a mobilszolgáltatók az egész világon visszaszorítsák a széndioxid lenyomatukat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu