Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb pedofil hálózata – 70 ezer taggal

Kütyük

A világ legnagyobb pedofil hálózata – 70 ezer taggal

Közel 200 ember került rács mögé az európai rendőrök összehangolt munkájának köszönhetően.

Amint az a rendőri eseményt lebonyolító Europol jelentésében olvasható, a hatóságoknak nemrég sikerült bejutniuk a világ legnagyobb pedofil hálózatába. Egy nagyméretű fórum volt a gyermekpornó szervezet központi „elosztóhelye”, melynek közel 70 ezer tagját számolta össze az öreg kontinens egységes bűnüldöző szervezete. A vizsgálat során összesen 670 gyanúsítottat és 230 kiskorút azonosítottak; az Europol beszámolója szerint utóbbiakat a hatóságok megfelelő védelem alá helyezték. Mintegy 184 letartóztatást eszközöltek a rendőrök.

Online-paedophile-network

A világ legnagyobb pedofil hálózatának titulált szervezetre még 2009-ben akadtak rá, egy hollandiai szerver volt a kiindulópont. Egy erről készített másolattal a hatóságok offline újraépíthették a hálózatot, majd törvényszéki nyomozás keretei között elemezték az adatokat. Ennek köszönhetően vissza tudták követni a tagok nyomait. Erre szüksége is volt az Europolnak, mivel a fórum csak kommunikációra volt használatos, a gyerekek jogait sértő felvételek nem a szerveren kerültek tárolásra. A tagok a fórum keretei között vették fel egymással a kapcsolatot, majd e-mailben cseréltek fényképeket és videókat. Ezeknek egy részére az összehangolt Europol akció keretei között rá is bukkantak a rendőrök a lefoglalt számítógépeken.

Peter Davies, az Egyesült Királyság gyermekvédelmi alosztályának (CEOP – Child Exploitation and Online Protection Centre) vezetője megdöbbenésének adott hangot, amikor beszámolt a hálózat méreteiről. Emellett áttörésként értelmezte a nyomozást, mivel az rávilágított, hogy a pedofilok nincsenek biztonságban az Interneten. „Az elkövetők úgy érezték, névtelenek maradhatnak, de minden, amit online tettek, visszakövethető volt digitális ujjlenyomatuknak köszönhetően.” – nyilatkozott Davies.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés