Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftver a mobilra: nagy felhajtás, kis siker?

Kütyük

Szoftver a mobilra: nagy felhajtás, kis siker?

Egy nemrég elvégzett felmérés szerint a felhasználók jelentős része nem vásárol mobilalkalmazást okostelefonjára. A kutatás ennek okára is fényt derített.

Érdekes megállapítást tett a Stibo Systems, mely nemrég 2000, 16 éves vagy annál idősebb brit bevonásával végzett felmérést. Az okostelefon-használati szokásokat kutatva arra jöttek rá, hogy a felhasználók nem elhanyagolható része nem használ extra szoftvert készülékén, csak az arra gyárilag feltelepítetteket. Ez azért igen furcsa, mert egy okostelefon tudását a rá fejlesztett sokezernyi app teszi igazán kihasználhatóvá – azok, akik lemondanak a programtelepítésről, a platform egyik nagyszerű lehetőségétől fosztják meg magukat.

Azok között pedig, akik hajlandóak kísérletezni, még mindig sokan vannak, akik egyetlen centet sem adnának a programokért. A fenti kutatás szerint az összes okostelefon-tulajdonos több mint 37 százaléka sosem vásárol mobilalkalmazást. Ennek nagy részben jól körülhatárolható indoka van: a felmérésben részt vettek indoklása szerint az adott appról szóló információ elégtelen mivolta tartja távol őket attól, hogy kinyissák pénztárcájukat. A megkérdezettek 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a részletes termékinformáció kritikus fontosságú a vásárlást illetően.

Természetesen vizsgálták azt is, hogy leginkább mire hajlandóak költeni az emberek. Nos, a brit okostelefon-használók 32 százaléka már fizetett olyan mobilalkalmazásért, mely valamilyen tekintetben szórakoztatási célokat szolgált, illetve 24 százalékuk élelmiszerrel kapcsolatos mobilfizetésre is hajlandónak bizonyult. Divattal, nyaralással és luxustermékekkel a ködös Albion lakóinak 21, 13 és 10 százaléka került közelebbi kapcsolatba okostelefonján keresztül, fizetős app révén.

A Stibo Systems ügyvezető igazgatója, Mark Thorpe szerint a fenti eredmények azt mutatják, hogy az érdeklődési területtől függetlenül a vásárlók részletes és következetes tájékoztatásra vágynak, ez a kulcsa annak, hogy kinyissák pénztárcájukat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés