Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sosem voltak ennyire népszerűek a kalóztartalmak

Kütyük

Sosem voltak ennyire népszerűek a kalóztartalmak

A Föld minden egyes emberére hét látogatás jut.

Vállalati márkanevek védelmével foglalkozik az amerikai MarkMonitor, mely nemrég közzétette jelentését az internetes kalózkodás mértékéről. Igaz, az elemzés közel sem teljes, hiszen a cég csupán 43 site forgalmát vette figyelembe. Ezeket kalóz tartalmak nyílt támogatásával vádolja, többek között olyan neveket, mint a Rapidshare.com, a Megavideo.com és a Megaupload.com – ez a három együttesen 21 milliárd látogatást tud felmutatni.

Összesen egyébként 53 milliárd látogatást tulajdonítanak a fenti oldalaknak, mindeközben a hamisított termékek – úgymint gyógy- és illatszerek, luxusáruk – forgalma ennél nagyságrendekkel kisebb. A MarkMonitor szerint mindössze 92 millió látogatást kapnak éves szinten azok az oldalak, melyek ilyen termékek értékesítésével foglalkoznak.

hamisitott taskak

Hamis táskákat áruló oldal az Interneten

A hírbe hozott site-ok üzemeltetői közül néhány már tiltakozott is a MarkMonitor besorolása ellen. A Rapidshare.com szerint teljesen legitim szolgáltatást nyújtanak ügyfeleiknek, akik java barátaival és kollégáival való legális kapcsolattartásra szorítkozó egyéni és üzleti felhasználó. Közlésük szerint a jogsértően megosztott tartalmak csak elenyésző részét képezik az egyébként rendszerükben közzétett digitális médiaállományoknak, akiket az üzemeltető több automatizált lépéssel is igyekszik ellehetetleníteni.

Módszertan
A MarkMonitor még tavaly végezte felmérését, melyben 22 márkából álló mintát vett alapul, olyan kategóriákban, mint gyógyszerek, luxustermékek, zenék, filmek és sporteszközök. Az automatikus keresés több mint 10 ezer gyanús website-ot adott, melyek közül kiszűrték a kifejezetten e-kereskedelemmel és digitális tartalomterjesztéssel foglalkozó oldalakat. Ezeket aztán az Alexa forgalmi adatai szerint rangsorolták, így hozva létre az összesen 90 domaint tartalmazó listát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés