Connect with us

Hirdetés

technokrata

Playstation mobiltelefon

Kütyük

Playstation mobiltelefon

Hamarosan érkezik a konzolgyártó mobilkészüléke.

Már régóta pletykálnak a távol-keleti vállalat leendő kommunikációs készülékével kapcsolatban, nemsokára azonban hivatalos megerősítést is kaphatunk. A Sony Ericsson, a japánok és a svéd mobilfejlesztő társult vállalata a küszöbön álló CES-en ugyan még nem, de a februárban megtartandó Mobile World Congress 2011 keretei között már be fogja jelenteni a készüléket. Ugyanakkor ez csak „paper launch” lesz, azaz a telefon még nem lesz kapható az év második hónapjában – a boltok polcaira kerülés tervezett ideje április.

Sony Playstation Phone

Hivatalosan nem sokat lehet tudni a Sony Ericsson PS telefonjáról, csak a korábban kiszivárgott információk állnak rendelkezésünkre. A készülék – külsejét tekintve – nagyban emlékeztetni fog a PSP Go marokkonzolra, így várhatóan 3,7-4,1 colos kijelzővel érkezik majd. Jelentősen eltér azonban belső kialakításuk: Qualcomm Snapdragon MSM8655 processzora 1 GHz-es órajelen fut, mely mellé 512 MB-nyi RAM és 1 GB ROM társul. Operációs rendszer gyanánt a Google fejlesztette Androidot kapja, aminek legújabb, 2.3-as Gingerbread változata dolgozik majd rajta.

Habár egyelőre nem tudni, mennyire lesz visszafelé kompatibilis, azaz mely PSP Go játékokat lehet futtatni a telefonálásra is használható készüléken, de sokan így is a Nintendo 3DS nagy ellenfelének várják. Ismert, hogy a Nintendo marokkonzolja 3D-s kialakítást kap, vagyis a japán vállalat ebben a szegmensben is hasonló horderejű újítással áll elő, mint az otthoni konzolok esetében a mozgásérzékelős Wiivel. A Nintendo 3DS egyébként már több hónapot csúszik; tavalyi megjelenése 2011 márciusára tolódott el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés