Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar mérnököket képez a Nokia

Kütyük

Magyar mérnököket képez a Nokia

Átadták az új Nokia laboratóriumot.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Dr. Vajta László dékán és Marcus Stoerkel, a Nokia magyarországi értékesítési igazgatója ma megnyitották az új Nokia Mobil Operációs Rendszerek és Alkalmazások Laboratóriumot. A most átadott labor célja, hogy a Nokia segítségével a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke (mely két szervezet már 1997 óta működik együtt) felkészült, a legújabb technológiákban jártas utánpótlást biztosítson a magyarországi mobilalkalmazás fejlesztői társadalomnak, illetve hogy minél több hallgató kerüljön be az Ovi Áruház fejlesztői közé.

Nokia labor BMGE 2010

A Nokia a fenti eseménnyel egybekötve hirdette ki a Forum Nokia „Calling All Innovators 2010” magyarországi fejlesztői versenyének nyerteseit. A Nokia a magyar verseny során azt a legjobb, helyi igényekre szabott alkalmazást kereste, ami leginkább segíti a Nokia felhasználók mindennapjait. A szoros versenyben legkiemelkedőbbnek ítélt magyar alkalmazás a „GPS Profiler”, fejlesztője, Inotay Krisztián, jutalma 1 millió forint. Ez az alkalmazás a készülék üzemmódjai (pl. általános vagy néma) közötti automatikus váltást tesz lehetővé a felhasználó által előre definiált helyszínek (földrajzi pozíciók) alapján.

A második helyezett, Németh László mobilalkalmazása a mobilparkolást könnyíti meg GPS adatok felhasználásával, míg a bronzérem Michelberger Rolandé, aki GPS-szel kombinált ébresztőfunkciót ad a felhasználó kezébe. Az ezüst és bronzérmesek jutalma egy-egy nagy értékű Nokia N900 mobil számítógép. Ezek az alkalmazások hamarosan elérhetőek lesznek a Nokia Ovi Áruházban. A szakmai zsűri egy különdíjat is odaítélt Balázs Ádámnak, Hudák Lászlónak és Kovács Zsoltnak kiemelkedő ötletükért és annak megvalósításáért, melyben egy modellautóra szerelt Nokia N900 készüléken futó alkalmazás valós időben dolgozza fel a készülék kamerája által látott környezetet és Bluetooth technológia segítségével vezérli a modell mozgását.

Jelenleg a fejlesztők mintegy 175 millió Nokia Symbian-alapú okostelefonhoz tehetik elérhetővé alkalmazásaikat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés