Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl mocskos a kezünk az iPhone-hoz?

Kütyük

Túl mocskos a kezünk az iPhone-hoz?

Nem segít a szoftverfrissítés.

Nagy port kavart fel az elmúlt hetekben az iPhone negyedik generációjának megjelenésével kipattant „antenna-árnyékolás”. Ismeretes, hogy az Apple készüléke – egy tervezési hiba miatt – hajlamos a térerő „eldobására”. Ugyan ritka jelenségről van szó, mégis megmozgatta a telefonért rajongók fantáziáját. Volt, akinek maga Steve Jobs válaszolt, miszerint rosszul tartja a készüléket (a kéz ugyanis árnyékolja a belső antennákat).

Később aztán felmerült egy olyan teória is, miszerint az Apple mérnökei nagytisztaságú környezetben tesztelték az iPhone 4-et, míg a hétköznapi használatban túlságosan koszos az emberi kéz, és ez okozhatja a gondot. Időközben megjelent egy szoftveres frissítés is, ami a problémát hivatott kiiktatni. Erről azonban az Apple megállapította, hogy nem működik, így letöltését és telepítését nem ajánlja senkinek.

Mit tehet az iPhone tulajdonos, ha használni szeretné készülékét? Nos, vagy úgy tartja, ahogy azt Jobs javasolta, vagy vesz hozzá 25 dollárért egy speciális tokot, ami lehetetlenné teszi a jelenség előidézését. Vagy egyszerűen nem foglalkozik a hisztériakeltéssel, és elfogadja, hogy néha elmegy a térerő.

Ez legyen a készülék legnagyobb baja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés