Connect with us

technokrata

Mit keres Hitler a telefonon?

Kütyük

Mit keres Hitler a telefonon?

Letartóztatták a „náci-telefon” tulajdonosát.

Habár a nemzetiszocialista eszmék 1945-ben elbuktak, azóta is sokan szimpatizálnak Adolf Hitler „hagyatékával”. Egyikük, egy 54 éves német férfi a napokban ráfaragott náci rajongására – de voltaképp magának kereste a bajt.

A Telegraph sztorija szerint egy Hamburgba tartó vonaton történt meg az eset. Az utasok arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi telefonja Adolf Hitler zsidóellenes beszédeinek egyikéből vett részlettel „csörög”. Értesítették a rendőrséget, a rendfenntartó szervek aztán a kommunikációs készülék elkobzásakor felfedezték, hogy több náci szimbólum (köztük Hitler fényképe) is található a kijelzőn. A Nokia gyártmánya így bizonyítékként lefoglalásra került, és a férfit is őrizetbe vették.

A nácizmusnak egykor otthont adó országban igen szigorúan veszik az önkényuralmi jelképek használatát, a szigorú szabályok csak kivételes esetben (például filmforgatásnál) engedélyezik nyílt ábrázolásukat. Emiatt a férfira akár hat hónapnyi szabadságvesztés is várhat.

Igaz, az eset Németországban történt, de nem csak Európa közepén találkozni rasszista csengőhangokkal. Évekkel korábban például az Egyesült Államokban 2001 és 2007 között létezett Cingular telefonszolgáltató saját oldaláról volt kénytelen eltávolítani hasonló tartalmat. Akkor egy olyan csengőhangot kellett leszednie a mobilszolgáltatónak a webről, ami latin-amerikai bevándorlók deportálását éltette.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés