Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újságolvasás, 3D-ben?

Kütyük

Újságolvasás, 3D-ben?

A Nintendo kézi konzolja kiváltaná a papíralapú újságokat.

Így működik
A kétpaneles kialakítás felső, 3,5 colos méretű LCD-jét nagyítólencsék (avagy prizmák) speciális rendezettségű állapotba rögzítésével alakították ki. Ezek a két szem számára egymástól egy picit eltérő képet közvetítenek, így bizonyos távolságról nézve azt a hatást keltik, hogy a látottak háromdimenziós térben helyezkednek el.

Maga a technológia nem túlzottan drága, amennyiben kis méretekben alkalmazzák – egy marokba illő konzolnál tehát ez nem jelenthet problémát. Ugyanakkor a képernyőtől fix távolságra kell elhelyezkedni, mert amint közelebb vagy távolabb megyünk a kijelzőtől, szétesik a varázs.

Nincs egy hete, hogy beszámoltunk az E3-on széles nyilvánosság előtt is bemutatott új Nintendo konzolról. A tenyérgép anélkül biztosít 3D-s látványt, hogy ahhoz speciális szemüvegre lenne szükségünk. Ezt a lehetőséget pedig nem csak játékoknál kamatoztatnák a japánok, amint az a minap kiderült.

Nintendo 3DS New York Times.jpg

A szigetország neves gazdasági lapjának, a Nikkeinek Szatoru Ivata, a Nintendo vezérigazgatója elárulta, hogy a vállalat nyitna a napilapokat olvasók tábora felé. Jelenleg annak módját kutatják, hogyan lehetne automatikusan feltölteni cikkeket a 3DS-re. Maga a készülék ugyanis képes adatokat fogadni, miközben „alszik” (azaz bekapcsolt, de lehajtott fedelű állapotban). Ivata feltételezése szerint a leendő tulajdonosok gyakran hagynák ebben a pihenő módban a készüléket, így, miközben a városban járnak-kelnek, (ingyenes) Wi-Fi pontok mellett elhaladva automatikusan letölthetnék a kívánt tartalmakat.

Kicsiny kijelzőjével minden bizonnyal nem a Nintendo 3DS lenne az elektronikus újságok legkedveltebb olvasóeszköze, de népszerűségén kétségkívül emelhet egy új funkció adoptálása. Már ha egyáltalán megvalósul a fejlesztés – és az kijut Japánból.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés