Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung szembeszáll az iPhone-nal

Kütyük

A Samsung szembeszáll az iPhone-nal

A dél-koreai Samsung kiterjesztené Bada nevű mobilplatformját az összes készülékére, amivel az Androidot és az iPhone-t is megelőzné.

A Samsung már javában készíti elő a terepet saját alkalmazásfuttatási platformjának, a Badának – írja a HWSW.hu. A dél-koreai vállalat világszerte több tucat rendezvényen ismertette a Badát, és egy nemzetközi és egy magyarországi versenyt is szervez a fejlesztőknek, melyek fődíja 300 ezer dollár, illetve 300 ezer forint.

Ami a Bada sikerességével kapcsolatos várakozásokat illeti, a HWSW.hu szerint két tényezőt kell szem előtt tartani: azt, hogy mennyi felhasználót lehet vele elérni, valamint hogy mekkora pénz illeti a Badára dolgozó fejlesztőknek.

Choi Woonjoon, a Samsung Electronics tartalomkiszolgálói csapatának egyik vezetője szerint a vállalat 2010-ben legkevesebb 10 millió, 2011-ben pedig további 20 millió badás készülék eladásával számol, sőt az ezt követő néhány évben az összes Samsung-készülék badásítását tervezi. Így 2-3 év múlva évente több mint 200 millió badás készülék fogyhat, ami összes riválisa (az iPhone, az Android, a Blackberry, a Windows Mobile) elé röpítheti a Samsungot.

A fejlesztők szempontjából az Apple-höz igazítja magát a Samsung, iPhone-t gyártó riválisával megegyezően a dél-koreai vállalat is 70-30 százalékban állapította meg a bevételmegosztást, mint az Apple és ezt követően sok más cég.

A dél-koreai elektronikai óriás az Apple App Store alapos tanulmányozásával alakította ki a Samsung Apps rendszert, melyet idén 80 országban el kíván indítani. A cél egyetlen globális piactér létrehozása, ahol a magyar felhasználók is ugyanúgy látják az alkalmazásokat, mint bárki más, és a magyar fejlesztők is elérik a globális közönséget – mondta el Choi a HWSW.hu-nak. A Samsung mintegy 160 országban forgalmazza telefonkészülékeit.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés