Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyakran cseréljük mobiltelefonjainkat

Kütyük

Gyakran cseréljük mobiltelefonjainkat

Kingston felmérés a telefonokba szánt flash-memóriák használatáról.

Egy, a Kingston Technology készítette tanulmány szerint a mobiltelefon-használók 43%-a 12-18 havonta lecseréli készülékét, további 12%-uk pedig, saját bevallás alapján, már 6 hónap után új készülékre vált. Ez nem meglepő, hiszen a mobiltelefon-tulajdonosok többsége gyakrabban használja készülékét nagyobb méretű memóriát igénylő alkalmazásokra – fényképezésre, játékra vagy zenehallgatásra – mint beszélgetésre vagy üzenetküldésre. Ennek ellenére a felhasználóknak csak 10 százaléka él a memóriabővítés lehetőségével.

A memóriafejlesztésben és -gyártásban érdekelt vállalat kutatása szerint a megkérdezettek 67,2%-a használ mobiltelefont fényképek készítésére. A kutatásban résztvevők 33,9%-a használ mobiltelefont zene tárolására és hallgatására. A felhasználók 41,9%-a kényszerült már fénykép, zene vagy egyéb médiafájlok törlésére. Mindennek ellenére a mobiltelefon-használók többsége nem tartja fontosnak a mobilon tárolt információkat: 61,4%-uk nem készít biztonsági mentést az adatokról.

A fent említett tények és adatok is alátámasztják az ún. „megújítási kényszer” terjedését, amelynek megfelelően mindig nagyobb és nagyobb memóriakapacitású készülékekre van szükség. „A tárhely-problémák megoldására a mobiltelefonok memóriabővítése lenne a legmegfelelőbb és legbiztosabb megoldás, viszont a Kingston Technology tanulmánya szerint a mobiltelefonok használóinak csupán 10 százaléka végez bővítést memóriakapacitásának fenntartásához. Ráadásul a Gartner elemzővállalat becslése szerint jelenleg a mobiltelefonok 60%-a rendelkezik flash-kártyaolvasóval” – nyilatkozta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés