Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világuralomra tör a Mozilla Firefox

Kütyük

Világuralomra tör a Mozilla Firefox

Három internetezőből egy már Tűzrókával böngészi a webet.

Első negyedéves eredményeinek bejelentésekor fedte fel az alapítvány, hogy sikerült újabb mérföldkövet elérni. Állításuk szerint 30 százalékos részesedéssel rendelkeznek a világon, már ami a webböngészőket illeti. Elemzésében – melyet rendszeresen, évente négyszer tervez kiadni – konkrét számot is közöl a szervezet: több mint 350 millió Firefox-felhasználóról tudnak.

Ezzel egyetemben több érdekes dolgot is megállapítottak a számokból. A statisztika szerint a legnagyobb felhasználói bővülés Oroszországban következett be, míg a dél-amerikaiak bizonyultak a legaktívabbnak az alkalmazás testreszabását illetően. Még a hatodik, tudósok lakta kontinensen is hódít a Firefox: az Antarktiszról internetezők hajlamosak leginkább a pluginek használatára. A Tűzróka népszerűsége az örök fagy kontinensén nem is meglepő 🙂

A felhasználók többsége általában két-három fület (tab) nyit meg, és ezeken keresztül böngészi a webet. A Mozilla Foundation közlése szerint azonban a rekord ennél két nagyságrenddel nagyobb: állítólag egy felhasználó képes volt egyszerre 600(!) megnyitott füllel dolgozni, anélkül, hogy a szoftver összeomlott volna.

A Firefox rajongóinak többsége egyébként Európából származik, itt nem sokkal van 40 százalék alatt az alkalmazás piaci részesedése (ez a cikk is Firefoxon keresztül került a Terminal adatbázisába). Ázsiában és az USA-ban egyaránt 26 százalék környékén áll a Tűzróka népszerűsége, azaz négyből egy ember itt is a nyíltforrású böngészőre szavaz, ha információra vágyik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés