Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videók a Wikipedián

Kütyük

Videók a Wikipedián

Gazdagabb tartalom az ingyenes enciklopédiában.

Az Open Video Alliance (OVA) segítségével a Wikipedia nagy fába vágta a fejszéjét: a HTML 5 szabvány videoformátumát, a Theorát egyelőre egyes-egyedül támogatja a nagy, webes szolgáltatást nyújtó szervezetek közül. A nyílt formátum közvetlen kihívója a már évek óta elérhető és széles körben használt Flash-videóknak. Utóbbit használja többek között a Youtube videomegosztó szolgáltatás is.

Nem ez az első próbálkozás, ami a Wikipedia videotartalmakkal való gazdagítására irányul, de a korábban alkalmazott beágyazás nehézkesnek bizonyult a szerkesztők számára. Nem véletlen, hogy nem találkozunk túl gyakran az online enciklopédián ilyen jellegű információátadással, annak ellenére, hogy a mozgóképes informálás vitathatatlanul nagyon hatékony forma.

Az OVA reményei szerint a Wikipedia lehet az úttörő, a zászlóshajó a Theora elterjesztésében. A szövetség bízik benne, hogy a széles körben az enciklopédián debütáló nyílt és ingyenes formátum felkelti az iparág szereplőinek figyelmét, így pedig megtörhet a Flash egyeduralma. Egyetlen „apró” probléma áll már csak az útban: a HTML 5 még nem véglegesített szabvány, így a webböngészők sem tudják teljes mértékben támogatni. Ennek pedig az lehet az eredménye, hogy a felhasználók által megnyitott weboldalak nem megfelelően nyílnak meg – a webfejlesztők tehát kénytelenek várni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés