Connect with us

technokrata

Telenor névvel erősít a Pannon

Telenor névvel erősít a Pannon

Dotkom

Telenor névvel erősít a Pannon

A Pannon hamarosan felveszi a Telenor nevet – jelentette be tegnap Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója (képünkön).

A cégben 1994-es alapítása óta tulajdonos a Telenor, s a 3,6 millió magyarországi előfizetővel rendelkező Pannon a névváltoztatással is jelzi, hogy tagja a 13 európai és ázsiai országban jelen lévő Telenor család 174 milliós ügyfélkörének.

A társaság annak a három-négy milliárd forintnak egy részét kívánja márkaváltásra fordítani, amit tavalyhoz képest megtakarít 2010-ben. A mobiltelefon-társaság tervei szerint a tavalyi 54 milliárd forint után idén 50 milliárd forint körül alakulhat a működési költség, a különbség egy részét fordítja tehát az átcímkézéssel kapcsolatos reklámra és marketingre – mondta a Napi érdeklődésére a vezérigazgató. (Így a Telenor a megtakarított összeget valójában visszaforgatja a társaságba.)Az időzítéssel kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolta Jensen: a mostani időpont a legalkalmasabb erre, hisz jelentős piaci kereslet van szolgáltatásaik iránt, az ország lassan kilábal a recesszióból, s a piaci bizalom növekedése várható. A cég szándéka a bevételek újbóli növelése, ráadásul a márkaváltással felhívják magukra a figyelmet. A vezér idén csekély, jövőre viszont már érdemi növekedéssel számol. A Telenor szeretné elérni, hogy Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil-szélessávhoz 2013-ra, valamint 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a szélessáv. Ennek érdekében a Pannon/Telenor különböző új technológiákba fektet. Jensen szerint ugyanis Magyarországon a vezeték nélküli technológiákba történő invesztíció alacsony szinten áll ahhoz, hogy paradigmaváltás következzen be. A múlt évben a társaság beruházásai 12,9 milliárd forintot emésztettek fel, a cég idén ennél még többet költ ilyen célra.

A befektetések mellett új szolgáltatásokkal is előrukkol a Pannon/Telenor, de ezekről egyelőre nem sokat árult el a vezérigazgató, csak annyit mondott: elsősorban az adatszolgáltatásban várhatók.Szólj hozzá!

Kütyük

Telenor névvel erősít a Pannon

A Pannon hamarosan felveszi a Telenor nevet – jelentette be Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón.

A Pannonban a vállalat 1994-es alapítása óta tulajdonos a Telenor, amely egyben az innováció, a verseny és az értékteremtés új fejezetét nyitja meg a vállalat történetében, és emellett hozzásegíti ahhoz, a cég Magyarország legkedveltebb mobilszolgáltatójává váljon – tette hozzá a cégvezető.

Ezzel a 3,6 millió magyarországi Pannon nevével is jelzi, hogy tagja a 13 európai és ázsiai országban jelenlévő Telenor család 174 milliós ügyfélkörének.

A Telenor szeretné elérni, hogy Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil szélessávhoz 2013-ra és hogy 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a szélessáv.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu