Connect with us

technokrata

Online tankönyv a TCP/IP alapjairól

Kütyük

Online tankönyv a TCP/IP alapjairól

Ingyen letölthető Petrényi József „TCP/IP alapok” című könyvének új kiadása, amelyben a hálózatkezelés legfontosabb tudnivalóit foglalja össze a szerző.

A PDF-formátumban elérhető kötet olyan technológiákat mutat be, amelyek nem csak Microsoft platformot használók, hanem valamennyi informatikus számára általánosan hasznosak. A második, javított kiadáshoz mind a Unix/Linux, mind a Microsoft közösség adott visszajelzéseket, ennek köszönhetően még érthetőbbé és egyszerűbbé vált a könyv.

A „TCP/IP alapok” iránytűt ad az olvasó kezébe egy olyan szakterületen, amelyen ma minden informatikusnak biztos tudással kell eligazodni, mivel a gyakorlati életben ma már alapkövetelménynek számítanak a biztos hálózati ismeretek. Ez a könyv Magyarországon az egyik alapmű lehet tanároknak és diákoknak egyaránt – hasznos lehet mindazok számára, akik alapfokon vagy magasabb szinten foglalkoznak informatikával.

Petrényi József
“Szakmai karrierem 2002-ben indult be igazán, amikor egy csoportos leépítés előjátékaként kirúgtak a munkahelyemről. Jó tíz hónapig kerestem új munkahelyet, közben “rágyúrtam a szakmára”, tanultam, mint az őrült, sorra nyomtam a valódi vizsgákat. 2005 körül vágtam bele egy szakmai/civil blogba, az ottani szakmai írások keltették fel később a Microsoft figyelmét. Így lettem a TechNet Magazin egyik rendszeres szerzője. Innentől szépen apránként épültek egymásra a dolgok: cikkek, blogbejegyzések, oktatási anyagok, közben pedig egy MVP cím megszerzése. Ezután egy Exchange 2007 könyv következett, amely eredetileg Netacademia produkciónak indult, de a kézirat végül a Microsoft Magyarországnál landolt. Erre a mostani könyvre már a Microsofttól kaptam a megbízást (és ahogy most kinéznek a dolgok, valószínűleg nem ez lesz az utolsó). A kiindulási pont az volt, hogy a számítástechnikai hálózat manapság annyira alap-infrastruktúra, mint mondjuk a villanyvilágítás – mégis nagyon kevés informatikus van tisztában azzal, mi is az a közeg, amelyet használ. Mindenképpen hasznosnak tartottunk egy olyan könyvet, amely egyrészt érthetően próbálja elmagyarázni a folyamatokat (bátran felvállalva a kockázatot, hogy slamposnak fogják nevezni), másfelől pedig kézikönyvként is használható, ha valaki nekiáll hálózati forgalmat elemezni.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin