Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szabadtéri navigációs készülékek a Garmintól

Kütyük

Új szabadtéri navigációs készülékek a Garmintól

Oregon 450/450t, geocaching-rajongóknak is.

Új outdoor navigációs készülékeket dobott piacra a Garmin. Az Oregon 450 és 450t új generációs érintőképernyős technológiával büszkélkedhet: egy világos, 7,6 centiméter képátlójú színes kijelző segíti a navigálást, amely alkalmas bármilyen körülmények közti használatra. A készülékek ellenállnak a legkülönbözőbb környezeti hatásoknak, vízállóak és akár kesztyűben is használhatók.

Az Oregon 450 beépített domborzatárnyékolt alap világtérképpel rendelkezik. Az Oregon 450t-ben megtalálható Európát tartalmazó topográfiai, magasságvonalakkal ellátott térkép jobb rálátást biztosít a környező területre és annak domborzatára. A kijelző lehetővé teszi az egyénre igazított információk megjelenítését különböző választható módokon. Például a felhasználó láthatja az adatokat a térkép képernyőn vagy kombinálhatja a magassági és töltési/akku információkat a geocaching információkkal.

A készülékek kompatibilisek a Garmin MapSource térképezési rendszerrel, valamint Garmin Custom Maps kiegészítéssel is rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy papír vagy elektronikus térképet töltsünk fel digitális formában és jelenítsünk meg a készüléken. Emellett a Garmin Connect funkció használatával feltölthetjük, tárolhatjuk és megoszthatjuk útvonalainkat az ingyenes tagságot biztosító online közösségi oldalon.

Továbbfejlesztett navigációt tartalmaznak a kirándulóknak, bicikliseknek és tájfutóknak. Egy kiválasztott célpontra történő navigálás közben, arra alkalmas térkép esetén, az aktív útvonalon a felhasználó láthatja az adott helyzetének és az előtte álló domborzati magasságoknak változását is. Az útvonal pontok, a főbb helyszínek pontjai, mint például az indulás, az érkezés pontjai, legmagasabb, legalacsonyabb pontok, megjelennek az aktív útvonal lapon és a térképen.

Beépített, 3 tengelyű elektronikus iránytűvel rendelkeznek, így álló helyzetben is tudhatjuk, merre nézünk, akár akkor is, ha készüléket nem tartjuk vízszintesen. A barometrikus magasságmérő követi a légnyomás változását és ez alapján nyújt magassági adatokat. Ez a funkció használható a légnyomás változásának követésére is, így akár a várható időjárás is megjósolható. WAAS/EGNOS előkészített GPS-vevőjével, valamint a HotFix műholdpozíció megbecslésével az Oregon 450 gyorsan és pontosan határozza meg helyzetét, valamint tartja meg akár magas épületek, sziklafalak mellett is.

Az Oregon család legújabb tagjai támogatják a Geocaching.com GPX formátumát, így közvetlenül a készülékre lehet letölteni a geoládák adatait. A vezeték nélküli adatátviteli lehetőségnek köszönhetően a kirándulásunk adatai megoszthatók más, kompatibilis Oregon, Dakota, Colorado vagy Foretrex készülékekkel is. A készülékek akár 16 órán keresztül használhatóak két AA akkumulátorral. Mindkét készülékben nagy érzékenységű, HotFix funkcióval rendelkező GPS található, 500 MB belső memóriával és microSD kártyahellyel rendelkeznek, így tetszőlegesen tárolhatók rajtuk adatok; közel 2 000 útvonal pont, 200 útvonal, 5 000 geoláda, 10 000 pontból álló aktív-, 200 menthető nyomvonal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés