Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyit adna egy szoftverért?

Kütyük

Mennyit adna egy szoftverért?

A vásárlóra bízzák, mennyit fizet.

Egyedi, nem olyan régen felbukkant értékesítési modellt próbált ki a brit Binarynow vállalat, üzleti szoftvereinek értékesítésére. A cég vásárlóira bízta, mennyit fizetnek alkalmazásaiért, addig, amíg a vevő hajlandó legalább egy dollárt kiadni érte. A kísérletként életbe léptetett üzleti modell a Binarynow szerint felpörgette az eladásokat: 61,76 százalékkal több alkalmazást értékesítettek, mint az elmúlt hónap hasonló időszakában.

„Nincs csapda, rejtett költségek vagy extra kiadások. Csak kiválasztja a vásárló, mennyit akar fizetni, és ez akár mindössze 1 dollár is lehet.” – nyilatkozta Premysl Pech. A Binarynow elnöke azt is elárulta, hogy a vásárlók döntő többsége természetesen a legolcsóbb opciót választotta. 87 százalékuk mindössze 2 dollárt fizetett (1-1 dollárt alkalmazásonként). Alig több mint 5 százalékuk adott 10 dollárt a felkínált két termékért, így a szoftverenkénti 5 dolláros költés volt a második legnépszerűbb vásárlási forma.

Átlagosan 3,32 dollárt adtak az internetezők a Kingsoft Office és a Kingsoft Internet Security termékekért, ami kevesebb mint a tizede az eredeti árnak. Az irodai alkalmazáscsomag ugyanis „hivatalosan” 39,95 dollárba kerül. Pech elmondása szerint amúgy ez volt a legnagyobb összeg, amit elfogadtak vásárlásként.

Kingsoft Internet Security

„Az történt, amit vártunk: a vásárlók nagy többsége minimális összeget fizetett, hiszen ez a normális emberi viselkedés ilyen helyzetben. Ugyanakkor azt reméltük, hogy a minimumot fizető vásárlóknak egy kicsivel kisebb lesz az aránya az összes érdeklődő között. A megrendelések javából a tranzakciós díjak miatt egy cent sem jutott el hozzánk. Ezért inkább úgy tekintünk a kísérletre, mint egy befektetésre, a felhasználókkal való hosszabb távú kapcsolat kiépítésének eszközére.” – foglalta össze Premsyl az akció eredményét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés