Connect with us

Hirdetés

technokrata

USB-s pendrive memóriakártyánkból

Kütyük

USB-s pendrive memóriakártyánkból

Unja, hogy mindig elkavarodnak a mobil eszközök adatkábelei, hogy az inkompatibilitás miatt nem lehet leolvasni a képeket a fényképezőgépről, vagy egyszerűen csak egyszerű memóriakezelésre vágyik? Kattintson – kipróbáltuk a Kingston flash-kártyaolvasójának új változatát.

A digitális fényképezőgépek megjelenésével kezdődött a memóriakártyák robbanásszerű terjedésének időszaka. Amint mindenki fotózni akart, a korábbi analóg, filmes képrögzítés idejétmúlttá vált, a több tucatnyi, száz, majd később ezer képet tárolni képes memóriakártyák iránt viszont komoly érdeklődés mutatkozott. Ezt tetézte az okostelefonok megjelenése, amelyek szintén szivacsként szívták fel a körömnyi méretű eszközök kifogyhatatlannak tűnő készleteit.

Sok bosszúságot okozott azonban az egyes készülékekhez a gyártóik által favorizált saját kábel- és csatlakozókialakítás. Ennek „köszönhetően” nehézkessé vált a digitális adatok számítógépre átmásolása – ha nem volt kéznél a mobil eszközhöz gyártott adatkábel, már meg is voltunk lőve (a legtöbb asztali PC ugyanis nem rendelkezik memóriakártya-olvasóval). És az sem jelentett rögtön megkönnyebbülést, ha egy másik, hasonló drót akadt a kezünkbe: gyakran még az azonos gyártók termékei is inkompatibilisek voltak egymással.

Ezt a káoszt hivatottak megszüntetni a kártyaolvasók. Eddig azonban relatíve nagydarab, vagy csak kevés kártyát kezelő egységek jelentek meg a piacon, amelyek többnyire szintén kábellel csatlakoztak a PC-khez. Ezzel szemben a Kingston Digital múlt hónapban bejelentett terméke alig kétujjnyi széles, tenyerünkben pedig akár három is kényelmesen elfér.

Kaptunk is a lehetőségen, és elkértük a helyi képviselettől a három modellből álló termékcsalád középső tagját. A legkisebb csomagban nincs, míg a másik kettőben 4 vagy 8 GB-os, Class 4-es SDHC memóriakártya található. Az alig két dekagrammos eszköz sajnos a „csomagolással-együtt-a-kezem-is-szétvágom” típusú műanyagban érkezett meg hozzánk; így viszont legalább a boltban rögtön látjuk, mit kapunk a pénzünkért. Magát a kártyaolvasót, egy 4 GB-os – természetesen Kingston márkájú – memóriakártyát, illetve egy pár centis USB kábelt, aminek egyik végére USB dugó, másikra pedig az USB-s eszközöket befogadni képes csatlakozó került.

Már a csomagoláson keresztül is látszik: a Kingston odafigyelt arra, hogy a csatlakozók a lehető legkevésbé legyenek kitéve fizikai sérülésnek. A visszahúzható fedél révén a memóriakártyák befogadását és az USB-s alrendszerekhez kapcsolódást biztosító csatlakozók is biztonságban vannak, ha a kis eszközt éppen a zsebünkben hordozzuk. Apropó, memóriakártyák. Nem csak a Kingston saját termékével képes együttműködni a kártyaolvasó – minden mai SD, SDHC, microSD, microSDHC, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo és Memory Stick Micro (M2) adattárolót magába tud fogadni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés