Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zenekereső a Google-től

Kütyük

Zenekereső a Google-től

Általános tartalmak – pipa. Képek – pipa. Videók – pipa. Hírek – pipa. Zenék? Most már az is pipa.

A Google igen sikeres stratégiát mondhat magáénak: ahelyett, hogy eredeti tartalom-előállítással foglalkozna, azt vagy az internetezőkre bízza, vagy olyan szolgáltatást hoz létre, amely ezeket a – mások által előállított – tartalmakat ronda kifejezéssel élve aggregálja. Gyakorlatilag nem készít sem képeket, sem videókat, sem híreket sem az amerikai vállalat, mégis, ezen digitális alkotások javához a fogyasztó a Google-ön keresztül jut el.

Tartotta magát ehhez az elképzeléshez a zenék terén is a vállalat. Habár sokan sejteni vélték, hogy az Apple-höz hasonló áruházat nyit majd a dalok értékesítéséhez, ennél lényegretörőbben ragadta meg a lehetőséget a Google. Az Official Google Blogon tett bejelentés szerint zenekereső szolgáltatást indítottak. Azaz, mostantól kezdve, ha az internetező egy zenével kapcsolatos keresést indít az óriásvállalat keresőmotorja révén, akkor a találatok között olyan linkek is megjelennek, amik meghallgatható részletet kínálnak a Google zenekeresői partnereinek (Myspace, Lala, Rhapsody stb.) adatbázisában található dalokhoz.

És nem csak konkrét dalkereséskor jelennek meg ezek a találatok: ugyanide lyukadhat ki a zenerajongó, ha egy dalszövegre, vagy annak egy sorára keres rá. Ha a felhasználó érdekesnek találja az ilyen a linkeket, akkor rájuk kattintva belehallgathat az adott dalba. A vállalat partnerei pedig hozzáférhetővé teszik a teljes dalokat az internetező számára – természetesen online fizetős rendszeren keresztül.

Van azonban egy hátránya a keresőnek – egyelőre sajnos csak az USA-ban érhető el. Amerikán kívüli indulásról még nem esett szó, a világ többi részének tehát várnia kell.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés