Connect with us

Hirdetés

technokrata

Évtizedes Microsoft taktikát alkalmaz a Google

Kütyük

Évtizedes Microsoft taktikát alkalmaz a Google

Elkezdte nyomni Chrome böngészőjét a PC-forgalmazók révén az amerikai óriásvállalat.

Számos lehetőség áll egy szoftverfejlesztő előtt, alkalmazásának terjesztésére. Ezek közül az egyik leghatékonyabb az, ha sikerül meggyőzni a PC-forgalmazókat, hogy előre telepítsék a programot a boltokba kerülő konfigurációikra. Ennek egyik legsikeresebb példáját a Microsoft szolgáltatja: operációs rendszere (és az abba integrált számos egyéb szoftver) jelentős részben ennek köszönhetően tudott elterjedni, szerte a világon.

Hasonló taktikára szánta el magát nemrég a Google. Látva a Microsoft sikerét, egy hónappal ezelőtt megállapodott a Sony-val, hogy annak Vaio NW laptopjára a saját böngészője kerüljön, előretelepített állapotban. A Financial Times pedig nemrég közzétette, hogy a két óriás szélesebb körű egyezségre jutott a Chrome terjesztése kapcsán. Eszerint a japán vállalat mobil és asztali számítógépeire egyaránt felkerül a Google fejlesztette browser, illetve az amerikai cég keresőoldala lesz kezdőlapnak beállítva. No és természetesen a böngésző nyújtotta keresési lehetőségek is alapértelmezettként a Google motorját használják.

Nyilvánvaló előnye származik az amerikaiaknak ebből a megállapodásból. A saját fejlesztés erőltetésével még több, saját rendszerben tárolt hirdetést jeleníthetnek meg, ami értelemszerűen tovább hizlalja a Google bevételeit. Ugyanakkor a Sony-nak is megéri az alku: a Financial Times értesülései szerint a japánok elektronikus könyvéhez több mint egymillió különböző olvasnivalót ad a Google.

Hasonló megállapodásokat kíván kötni a Google más PC-forgalmazókkal is, így a Microsoftnak ideje lesz lépni, ha nem akarja az amúgy is egyre csökkenő népszerűségű Internet Explorert még nehezebb helyzetbe hozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés