Connect with us

Hirdetés

technokrata

Honnan töltsünk le zenéket, filmeket?

Kütyük

Honnan töltsünk le zenéket, filmeket?

Avagy van élet a The Pirate Bay után is…

Egyre jobban szorul a hurok a svéd fiatalok által alapított The Pirate Bay körül; a jogvédők kártérítési pere után ugyanis nem sikerült megegyezniük a Bittorrent szolgáltatást felvásárolni akaró Global Gaming Factorral. Jelenleg a thepiratebay.org webcímen nem is töltődik be weboldal – mindez azonban nem jelenti azt, hogy véget érne a torrent korszaka. Sőt!

Bebizonyítandó, mennyire szélmalomharc, amit a kiadók csinálnak, a TorrentFreak oldal összeszedett 25 alternatívát, amelyek használatával ki lehet váltani a neves Kalóz-öböl trackerét. Ezek között jó néhány nyilvánosan hozzáférhető, azaz regisztrálást nem igénylő szolgáltatást találunk; a TF listája: Torrentbox, 1337x, H33t, Demonoid. A komplett alternatívákon kívül érdemes a Torrent Indexelő szolgáltatásokat is kipróbálni. Ezek nem bírnak saját trackerrel, ám rajtuk keresztül sok ezernyi .torrent file érthető el. Néhány a nagy nevek közül: Mininova, isoHunt, Torrentreactor, BTjunkie.

Aztán ott vannak még a metakereső motort alkalmazó lehetőségek, a zárt trackerek, és aki érez magában elég affinitást, akár maga is belefoghat egy bittorrent projektbe. Néhány óra alatt könnyen újra lehet építeni a The Pirate Bay-t, köszönhetően a klónozott torrenteknek és HTML-nek.

Végül nem szabad megfeledkezni a világ legnagyobb .torrent állományokat indexelő szolgáltatásáról, amit minden bizonnyal a legtöbben nap mint nap használunk. Ennek a neve – bármily hihetetlennek is hangzik elsőre, de -: Google. A webes kereső ugyanis indexeli a .torrent file-okat is, és ezt bárki kipróbálhatja. A „filetype:torrent” paranccsal lehet direkt P2P megosztások után kutatni az Interneten. Ez persze nem olyan hatékony, mint a TPB, na de a Google-t nem is fogják máról holnapra betiltani…

A teljes lista itt található.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés