Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerikában is sokkal gyógyítják az Internet-függőséget

Kütyük

Amerikában is sokkal gyógyítják az Internet-függőséget

A cowboyok hazájában az árcédula láttán érheti sokkhatás a beteget.

Egy hónapja írtunk arról, hova fajult el Kínában a kifejezetten internetes függőségben szenvedő betegek kezelésére alapított klinika működése. A World of Warcraft és más, erős addikciót kiváltó online tevékenységek következményeitől szenvedő kínai fiatalokat számos terápiának vetették alá, melyek közül a legbrutálisabbnak az elektrosokk bizonyult. Ezt az ország vezetése a nyár közepén be is tiltatta, arra hivatkozva, hogy felesleges szenvedést okoz a betegeknek.

Ennél valamivel humánusabb elbánást ígér az a kórházi központ, amelyet az Egyesült Államokban hoztak létre. A Washington államban, Fall City-ben található klinika – a kínaihoz hasonlóan – szintén az Internetbe túlzott mértékben beletemetkezőket várja. A Microsoft redmondi központjától nem messze található gyógyászati létesítményben hat ágy áll készenlétben. A függőket érő egyetlen sokk, amin át kell esniük, az a kezelés árának megemésztése.

A 45 napos program ugyanis egyáltalán nem olcsó: a Hevansfield klinika 322 dollárt kér el egy napra, pusztán az ott tartózkodásért. Erre jön még rá a kezelésenkénti 200 dolláros költség, valamint a kivizsgálás 800 dolláros díja. Amennyiben valaki szeretné igénybe venni a kórház biztosította sportolási lehetőségeket (túrázás, kajakozás), az további 1575 dollárt kénytelen kifizetni. És mindezt úgy, hogy az épületben még Wi-Fi csatlakozás sincs.

Úri muri
A fentiekből következően az internetes függőség kezelését Fall City-ben egyáltalán nem a szegények pénztárcájához szabták. Mégis figyelmet érdemel a klinika: ez az első olyan gyógyászati intézet az USA-ban, amit kifejezetten az internetezéshez megszállottan ragaszkodó, mentálisan beteg emberek kezelése végett hoztak létre. Utóbbi tábor pedig nem kicsi: kutatások szerint az online népesség 6-10 százaléka tartozik a Világhálótól függők sorába. A többszereplős (multiplayer) játékokat kedvelők között még ennél is magasabb a függők aránya.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés