Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cserélhető antennás Wi-Fi router a Cisco-tól

Kütyük

Cserélhető antennás Wi-Fi router a Cisco-tól

Új Linksys router, a gyors adatátvitelt lehetővé tevő 802.11n szabvány támogatásával.

A Cisco bemutatta új Linuxos útválasztóját, a Linksys by Cisco Wireless-N Broadband Router with Storage Link készüléket (WRT160NL). Formatervezését tekintve a többi Linksys N-routerhez hasonlít, kiegészülve a külső, cserélhető antennákkal. Az R-SMA antennacsatlakozók lehetővé teszik érzékenyebb antennák gyors felszerelését is.

Az új modell a Linux alapú szoftverekben jártas szakértői kör bevonásával került kifejlesztésre, így várhatóan igen gyorsan megjelennek majd a 400 MHz-es processzort, 8 MB Flash és 32 MB DDRAM memóriát illetve az n-es platformot kihasználó alternatív firmware-ek. Ettől függetlenül a hálózati eszköz tartozéka a Linksys EasyLink Advisor (LELA), a hálózat könnyű üzemeltetéséhez.

A beépített USB port Storage Link funkciónak köszönhetően a routerhez csatlakoztatható tárolóeszközökkel (pendrive vagy merevlemez) olyan médiamegosztó megoldás állítható össze, amely lehetővé teszi videoanyagok, fényképek és zenék megosztását. Az útválasztó beépített UPnP MediaServer-rel rendelkezik, ezáltal a tartalom automatikusan elérhetővé válhat az otthoni hálózatba kapcsolt médialejátszókon is. A beépített Storage Link port a FAT16, a FAT32 és az NTFS fájlrendszereket is támogatja mind olvasás, mind írás módban.

A környezettudatosság jegyében a termékcsomagolás a korábban használthoz képest 40%-kal kevesebb hulladékot eredményez. A dobozok mérete csökkent, a belső csomagoláshoz pedig nagyobb arányban használtak fel újrahasznosított anyagokat. Ahol csak lehetett, elhagyták a műanyag zacskókat, emellett minden csomagolóanyag és belső dokumentum nyomtatásához 80%-ban újrahasznosított papírt illetve zöldség- és szójaalapú festékeket használtak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés