Connect with us

technokrata

PSP-iPhone hibridet tervez a Sony?

Kütyük

PSP-iPhone hibridet tervez a Sony?

A napokban felröppent a hír, hogy a Sony egy olyan készülékben gondolkozik, ami egyesíti a PSP és a SonyEricsson mobiltelefonok tudását.

Az Apple okostelefonjának sikertörténete után sorra jelennek meg a kezdetben iPhone-gyilkosnak kikiáltott készülékek. Ezek gyártói az Apple és a Blackberry-t gyártó Research in Motion sikerén felbuzdulva vágtak bele a 3G-s üzletágba, és a két piacvezeto hagyta piaci rést kihasználva próbálnak érvényesülni. Az egyik legfrissebb trónkövetelo a nemrégiben piacra dobott Palm Pre. Az év sztorija lehet az új szupertelefon, amely sokak szerint valódi alternatívát nyújthat az iPhone-nal és a Blackberry-vel szemben.

A New York Times technológia rovatának értesülései szerint a Sony lehet a két 3G-s piacvezeto legújabb kihívója. A lap szerint a Sony egy olyan szupertelefon kifejlesztését tervezi, ami egyesítené a Playstation Portable (PSP) és a – Sony és az Ericsson közös vállalkozásban gyártott – SonyEricsson mobiltelefonok tudását. A tervezett készüléket a vállalat egyértelmuen a játékiparra komoly hatással lévo iPhone (és iPod Touch) riválisának szánná.

Az iPhone által létrehozott új videojáték-ipari szegmens olyan lehetoségeket nyitott, amelyet a PlayStation-t is gyártó Sony nem hagyhat figyelmen kívül. Az Apple okostelefonjához kapcsolt online szolgáltatásban, az alig egy éve indított App Store-ban mintegy ötvenezer alkalmazás közül lehet válogatni és egy év alatt az iPhone-tulajdonosok több mint egymilliárd letöltést hajtottak végre innen. A jóval kisebb számú Palm Pre tulajt kiszolgáló App Store-klón is turhetoen teljesít. Június 6-i indulása után a Palm App Catalognak sem kellett több három hétnél az egymilliomodik letöltés eléréséhez.

Bár az elemzok egyöntetoen valószínutlennek tartják, hogy jelenlegi trend alapjaiban változtatná meg a hagyományos videojáték-piacot, nem lenne meglepo, ha a Sony is megfontolná egy az iPhone-éhoz hasonló rendszeru hordozható játékkonzol-mobiltelefon kifejlesztését. Ezt a spekulációt támasztja alá a PSP októberre ígért új verziója, a PSPGo, amely az iPhone-hoz hasonlóan, adattároló eszköz igénybe vétele nélkül használja majd az alkalmazásokat.

A SonyEricsson szóvivoje azonban hétfon puszta találgatásnak minosítette a New York Times által is közzé tett értesüléseket és azt mondta, a vállalat nem foglalkozik leendo termékekrol szóló megalapozatlan pletykákkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu