Connect with us

Hirdetés

technokrata

A sportolók egészsége a Pannon szívügye

Kütyük

A sportolók egészsége a Pannon szívügye

A Pannon által a Magyar Jégkorong Szövetségnek adományozott eszköz segítségével kimutatható a sportolók esetleges szívbetegsége.

A Pannon az egészségügyi innováció és a mobil kommunikáció ötvözésében élen jár Magyarországon, és célja, hogy az ebből eredő előnyöket a társadalom minél szélesebb rétegei számára eljuttassa. Az egészségügyi terület mindenki számára fontos, és különösen a nagy terhelésnek kitett élsportolók esetében elengedhetetlen, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel vizsgálják meg őket és kísérjék figyelemmel fizikai állapotukat.

A Pannon, mint a Magyar Jégkorong Szövetség főtámogatója, egy olyan eszközt adományozott a Szövetségnek, amellyel a Pannon mobil szélessávú hálózata segítségével válik lehetővé a sportolók egészségügyi adatainak, azok változásának monitorozása. Így a csapat mellett dolgozó orvosok, edzők valós képet kaphatnak a sportolók egészségügyi állapotáról, idejekorán kiszűrhetőek az esetleges szívbetegségek is.

˝A Pannon célja, hogy olyan egészségügyi megoldások létrehozásában közreműködjön, amelyek hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához. A sport támogatása fontos szerepet tölt be szponzorációs stratégiánkban, és büszkék vagyunk arra, hogy ily módon is hozzájárulhatunk a Magyar Jégkorong Szövetség munkájához˝ – nyilatkozta az átadás kapcsán Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

Az I-QRS telemetriás rendszer egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy kényelmes mellpánt (öv) segítségével, vezeték nélküli átvitellel, automatikusan és folyamatosan figyeljék a sportolók különböző életjeleit (például a szív elektromos működését, a testhőmérsékletet, az elmozdulást és egyéb jeleket). A mellpánt jeleit on-line módon, a Pannon hálózata segítségével továbbítják egy adott számítógépre, ahol az adatokat kielemezve lehetővé válik az élettani állapot, a kondíció, az edzettség minősítése, ezen jellemzők folyamatos, például a sportolás előtt, alatt, után történő on-line figyelése, analizálása, valamint az aktuális terhelhetőségre és terhelés ütemére vonatkozó tanácsadás is.

˝Köszönjük a Pannon támogatását, amely immár évek óta sokat jelent számunkra. A jégkorongban, mint minden más sportágban, nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a játékosaink minél edzettebben, ugyanakkor minél kiegyensúlyozottabb egészségügyi állapotban szerezhessenek dicsőséget csapatunknak. A mostani adomány segítségével ennek biztosítása jóval könnyebbé válik számunkra˝ – nyilatkozta Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés