Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért (volt) lassú a Windows 7 RC letöltése?

Kütyük

Miért (volt) lassú a Windows 7 RC letöltése?

Valamint információk a végleges változat megjelenéséről, és egy „egzotikus” processzor támogatásáról. Rövidhírek, egy csokorban.

Lassú Windows 7 RC letöltés
Hivatalosan mától lehet a nagy nyilvánosság számára letölteni a Windows 7 Release Candidate változatát, természetesen ingyen (nem hivatalosan pedig már hetek óta). Az indulás azonban most sem volt zökkenőmentes: ahogy a januári bétaverzió elérhetővé tételekor, úgy most is belassultak a Microsoft szerverei. Ezt ráadásul a nyilvános megjelenés előtt, már az MSDN és a TechNet előfizetőivel „játszotta el” a redmondi óriás.

Az év elején nem lehetett tudni, hogy miért lassult le hosszú órákra a szolgáltatás, és miért váltak számos előfizető számára elérhetetlenné a letöltőoldalak. A minap azonban elárulta a Microsoft: egyik szóvivője útján közölte, hogy SQL adatbázis szervere volt a ludas, nem sávszélesség-problémák álltak a háttérben. A kérelmek sokasága miatt túlságosan megnőtt a töredezettség szintje a szolgáltatást kezelő SQL szervereken. Redmond bejelentése értelmében a problémát orvosolták, így remélhetőleg a mai, nyilvános RC letöltésnél már nem találkozunk a jelenséggel.

Végleges változat, végleges megjelenési dátum
Az Acer Group a múlt héten árulta el, mikor is juthatunk hozzá a Windows 7-hez. A hardvergyártó értesülése szerint nemzeti ünnepünkkel esik egy napra az új OS debütálása: október 23-a lesz a „nagy nap”, ha nem áll be változás a tervekben. Ezzel végül is nem térnek el a korábbi időponttól; akkor homályosan szeptember-október körüli megjelenésről volt szó. És ha már Acer: a vállalat kifejezetten a Windows 7-hez fejlesztette érintőképernyővel ellátott Z5600-as masináját, amit az operációs rendszer piacra lépése alkalmával tesz elérhetővé vásárlói számára.

ARM processzoron is futni fog a Windows 7?
A minap nyilatkozott úgy Warren East az ARM-tól, hogy nem kizárt: a Microsoft új OS-e támogatni fogja az ARM processzorokat. Miért szánhatja magát el erre a lépésre a vállalat? Nos, azért, mert az ARM bejelentette, hogy komoly részesedést szeretne kivívni magának a netbookok szegmensében, vagyis azon a piacon, ahol az egyik legnagyobb előretörést tudták felmutatni a linuxok, a Windows-zal szemben.

Ezen a területen amúgy is csehül áll a Microsoft: Windows Vistája túlságosan nagy hardverigényekkel rendelkezik ahhoz, hogy rendesen futtatni lehessen a költségtakarékos gépeken, ezért kénytelen Windows XP-ket kínálni a vásárlóknak. A Windows 7 megjelenésével azonban ez megváltozik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés